NHL julkaisi suunnitelman kauden jatkosta − suoraan pudotuspeleihin, 24 joukkuetta mukana

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks ja Edmonton Oilers kohtaavat NHL:n suunnitelmassa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.
Kuva © Getty Images

NHL-kauden keskeytessä 11. maaliskuuta joukkueet olivat pelanneet 68−71 runkosarjaottelua, kun pelejä oli tarkoitus pelata 82.

Molemmista konferensseista jatkoon pääsee 12 joukkuetta normaalin kahdeksan sijaan. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pelataan ottelut parein 5.−12., 6.−11., 7.−10. ja 8.−9.. Samaan aikaan konferenssin kärkinelikko pelaa yksinkertaisen sarjan, jossa ratkaistaan joukkueiden sijoittaminen pudotuspelikaavioon. Ottelusarjojen pituuksia ei ole vielä päätetty.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelut pelattaisiin pudotuspelien jatkoaikasäännöllä, ja kärkinelikon sarjassa käytössä olisi runkosarjan jatkoaikakäytännöt.

Pudotuspelit pelattaisiin kahdessa kaupungissa, ja tällä hetkellä mahdollisina pelipaikkoina ovat Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, Pittsburgh, Toronto ja Vancouver.

Joukkueiden mukana oleva henkilöstö on rajattu 50 henkilöön, mikä sisältää pelaajat, valmennuksen ja huollon.

Varauslotto on tarkoitus järjestää kahdessa osassa. Ensimmäiseen osaan osallistuvat seitsemän pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä seuraa sekä kahdeksan ensimmäisellä kierroksella pudonnutta joukkuetta.

Idän suunnitellut otteluparit:
Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens
Carolina Hurricanes – New York Rangers
New York Islanders – Florida Panthers
Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Lännen suunnitellut otteluparit:
Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks
Nashville Predators – Arizona Coyotes 
Vancouver Canucks – Minnesota Wild
Calgary Flames –Winnipeg Jets

Neljän parhaan sarjaan osallistuvat idästä Boston Bruins, Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning ja Washington Capitals sekä lännestä Colorado Avalanche, Dallas Stars, St. Louis Blues ja Vegas Golden Knights.

» Lähetä palautetta toimitukselle