NHL-joukkueet suojasivat pelaajiaan laajennusvaraustilaisuudelta − näin kävi suomalaisille

NHL / Uutinen
Oilers suojasi Puljujärven.
Kuva © Getty Images

Seattle Kraken varaa ensi viikolla Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä ensimmäiset NHL-pelaajansa laajennusvaraustilaisuudessa. Muut joukkueet saivat suojata omia pelaajiaan eikä tulokasjoukkue voi napata heitä.

Suomalaispelaajia on niin suojattujen kuin vapaanakin olevien pelaajien joukossa. Tässä uutisessa käydään kotimaisten NHL-pelaajien kohtalot.

Arizona Coyotesin suomalaiset Antti Raanta ja Vili Saarijärvi ovat Krakenin otettavissa − samoin Boston Bruinsin tähtivahti Tuukka Rask. Buffalo Sabres -puolustaja Rasmus Ristolainen saa nauttia suojauksesta joukkuekaverinsa Henri Jokiharjun tavoin. Carolina Hurricanes suojasi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen, mutta Jani Hakanpää on tarjolla Krakenille.

Chicago Blackhawks suojasi sekä maalivahti Kevin Lankisen että hyökkääjä Henrik Borgströmin. Colorado Avalanche jätti Miikka Salomäen ja Joonas Donskoin suojaamatta, mutta Mikko Rantanen sai odotetusti suojauksen.

Columbus Blue Jacketsissa Patrik Laine sai suojan turvakseen maalivahti Joonas Korpisalon tavoin. Dallas Starsissa Julius Honka on suojaamattomana, kun taas Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell ovat suojattuina. Detroit Red Wingsistä Valtteri Filppula on seattlelaisten otettavissa.

Oilers suojasi Puljujärven

Edmonton Oilersissa NHL-uraansa jälleen aloitteleva Jesse Puljujärvi sai suojauksen. Sen sijaan maalivahti Mikko Koskinen jätettiin suojaamatta. Florida Panthersilla suojaamatta jäivät Juho Lammikko, Aleksi Saarela ja Markus Nutivaara. Seuran tähtipelaaja ja kapteeni Aleksander Barkov suojattiin odotetusti.

Los Angeles Kingsissä Olli Määttä ei saanut suojausta. Minnesota Wildiltä suojaamatta jäi Kaapo Kähkönen. Montréal Canadiensin suomalaiskolmikko Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen saivat suojauksen. Nashville Predatorsista Krakenin näpeissä ovat Mikael Granlund ja Erik Haula sekä maalivahdit Kasimir Kaskisuo ja Pekka Rinne, joka tosin ilmoitti juuri uransa päättymisestä. Juuse Saroksen joukkue suojasi.

Janne Kuokkanen sai suojan New Jersey Devilsiltä. New York Islandersin riveissä Otto Koivula ja Leo Komarov jäivät suojaamatta. Pittsburgh Penguinsissa Juuso Riikola ei saanut suojaa, mutta Kasperi Kapanen sen sijaan sai.

Juolevi suojattiin

St. Louis Bluesin riveissä Petteri Lindbohm ja Niko Mikkola ovat suojaamattomien pelaajien joukossa Ville Husson tavoin. Tuplamestari Tampa Bay Lightningin sopimuspelaajista Otto Somppi ja Christopher Gibson jäivät suojaamatta.

Toronto Maple Leafsissä Antti Suomela ja Jokereihin siirtynyt Kalle Kossila ovat suojaamattomien pelaajien joukossa. Vancouver Canucksissa Petrus Palmu on suojaamaton, mutta puolustaja Olli Juolevi on suojattu pelaaja. Winnipeg Jetsissä Sami Nikua ei suojattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle