NHL-hyökkääjä Jimmy Hayesin kuolinsyy selvisi – "Toivon, että tämä surullinen tarina pelastaa jonkun toisen hengen"

NHL / Uutinen
Jimmy Hayes edusti NHL-urallaan muun muassa kotikaupunkinsa Boston Bruinsia.
Kuva © Getty Images
Entisen NHL-hyökkääjä Jimmy Hayesin kuolinsyy on selvinnyt. Kuolinsyyntutkijan mukaan Hayesin kuolema johtui fentanyylin ja kokaiinin aiheuttamasta myrkytyksestä.

Viime elokuussa menehtyneen entisen NHL-hyökkääjä Jimmy Hayesin kuolinsyy on selvinnyt. Boston Globe -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan Hayesin kuolema johtui fentanyylin ja kokaiinin aiheuttamasta myrkytyksestä. Hayesin läheiset saivat tietää asiasta viime viikon perjantaina.

Fentanyyli on erittäin voimakas, mutta lyhytvaikutteinen opioidi, jota käytetään kipulääkkeenä.

Hayesin isän mukaan hänen poikansa kärsi lääkekoukusta NHL-uransa aikana, mutta uskoi tilanteen kääntyneen jo voiton puolelle. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa siitä, kuinka voimakkaita ja koukuttavia vahvat kipulääkkeet ovat. 

Hayesin lähimmäiset toivovat, että surullisen tarinan avoin jakaminen voisi pelastaa tulevaisuudessa jonkun toisen elämän. 

– En halua, että hänet muistettaisiin huumeaddiktina. Jimmy (Hayes) auttoi ihmisiä ympärillään. Olen kuullut tarinoita siitä, kuinka hän ei koskaan kieltäytynyt auttamasta muita. Hän vieraili lasten sairaalassa ja palasi lasten luokse viikko toisensa jälkeen. Hän oli mahtava lapsi, mutta lääkekoukku ei ole leikin asia. Toivon, että tämä surullinen tarina pelastaa jonkun toisen hengen, isä Hayes kertoi. 

Jimmy Hayes pelasi NHL-urallaan Chicago Blackhawksin, Florida Panthersin, Boston Bruinsin ja New Jersey Devilsin paidoissa yhteensä 334 ottelua.

Yhdysvaltojen maajoukkuetta Hayes edusti nuorten ja aikuisten sarjoissa.

Hayesia jäivät kaipaamaan vaimo ja kaksi pientä lasta. Hänen veljensä, Kevin, pelaa Philadelphia Flyersin joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle