NHL-avauksessa suomalaiskohtaaminen − Pärssinen onnistui maalinteossa, Merelä debytoi Lightning-paidassa

NHL / Uutinen
Waltteri Merelä on nähty myös leijonapaidassa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Waltteri Merelä murtautui Lightning-kokoonpanoon. Hän kohtasi NHL-kauden avauksessa Predatorsin Juuse Saroksen ja Juuso Pärssisen.

NHL:n kauden 2023−24 runkosarjan avausottelussa nähtiin komeasti suomaisedustusta, kun Nashville Predatorsin maalilla torjunut Juuse Saros ja ykkösketjuun merkitty Juuso Pärssinen kohtasivat Tampa Bay Lightning nelosketjussa NHL-debyyttinsä tehneen Waltteri Merelän.

Lightning oli aluksi niskan päällä, mutta Predatorskin sai omat hetkensä ja nousi taisteluun mukaan. Lightning voitti mittelön lopulta numeroin 5−3.

Merelä pelasi debyytissään varmaotteisesti. Tapparasta rapakon taakse ponnistanut hyökkääjä esiintyi muun muassa alivoimapelissä jämäkästi. Merelälle kirjattiin ottelussa yksi taklaus. Peliaikaa hänelle kertyi 10.21.

Kolmannen erän alussa Pärssinen vei Predatorsin 2−1-johtoon. Peliajakseen Pärssinen kellotti 13.43 ja teholukemakseen hän sai +1. Laukauksia hän nakutti kaksi.

Ajoittain köysissä olleen Predatorsin tolppien välissä Saros torjui 60 minuutin aikana 30 kiekkoa. Hän oli viimeisen Lightning-maalin aikana vaihtoaitiossa, kun Predators haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle