NHL asettui tukemaan transnaisten oikeutta osallistua urheilussa naisten sarjoihin

NHL / Uutinen
Jääkiekossakin otetaan kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.
Kuva © Getty Images
NHL julkaisi lyhyen kannanoton, jonka ydinsanoma on "transnaiset ovat naisia, transmiehet ovat miehiä".

NHL teki viime viikolla kannanoton transsukupuolisten oikeuksista urheilussa. Maailman varakkain ja vaikutusvaltaisin jääkiekkotoimija kertoi oman kantansa Twitter-tilillään. Twiitissä lukee "Transnaiset ovat naisia. Transmiehet ovat miehiä. Muunsukupuolisuus on tosiasia."

Ulostulo mitä ilmeisimmin tarkoittaa NHL:n tukevan sitä, että sukupuolensa esimerkiksi miehestä naiseksi muuttaneet ihmiset saisivat osallistua urheilussa naisten sarjaan.

Aihe on ollut viime vuosina pinnalla kansainvälisessä urheilukeskustelussa. Se sai lisää kierroksia viime vuonna, kun Tokion kesäolympialaisissa uusiseelantilaisesta Laurel Hubbardista tuli olympiahistorian tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen kilpailija. Hän kilpaili painonnostossa. Hän syntyi mieheksi, mutta on muuttanut sukupuoltaan.

NHL tukee transsukupuolisten jääkiekkoilua muutenkin. Sarja tuki toissa viikonloppuna pelattua vain transsukupuolisille ja muunsukupuolisille tarkoitettua harrastelijaturnausta. Somessa NHL sanoi turnauksen olleen ensimmäinen vain transsukupuolisten ja muunsukupuolisten muodostama.

Transsukupuolinen tarkoittaa, että ihmisen sukupuoli-identiteetti on ristiriidassa syntymässä määritetyn sukupuolen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle