NHL aikoo järjestää World Cupin vuonna 2024 – otteluita suunnitteilla myös Eurooppaan

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Suomen ja Ruotsin välinen World Cup -ottelu pelattaneen tällä kertaa Euroopassa.
Kuva © Getty Images

NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA suunnittelevat kautta aikojen neljännen World Cupin järjestämistä. Turnaus on tarkoitus pelata helmikuussa 2024 ja sen on määrä kestää 15 päivää.

Edellinen World Cup pelattiin syksyllä 2016 kokonaisuudessaan Torontossa. Tuolloin mukana oli kuusi maajoukkuetta, turnauksen ulkopuolelle jääneistä pelaajista koottu Euroopan joukkue ja nuorista pelaajsta koottu Pohjois-Amerikan joukkue. Tällä kertaa tarkoitus on kuitenkin palata vuosien 1996 ja 2004 turnauksien tapaan vain maajoukkueista koostuvaan turnaukseen.

Suunnitelmissa on myös kahden ensimmäisen World Cupin tapaan pelata yksi turnauksen kahdesta alkulohkosta Euroopassa. Lohkovaiheessa joukkuemäärä olisi tutusti kahdeksan, mutta harkinnassa on vielä yhteensä kymmenen maan turnaus, jossa pelattaisiin aluksi karsintaotteluita.

Tarkempia tietoja osallistuvista maista tai järjestävistä kaupungeista ei vielä kerrottu. Esimerkiksi kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta suljetun Venäjän tilanne on NHL:n varakomissaarin Bill Dalyn mukaan vielä auki.

» Lähetä palautetta toimitukselle