NHL:ää ei pelata enää tämän vuoden puolella – seuraava kausi alkaa aikaisintaan uudenvuodenpäivänä

NHL / Uutinen
Gary Bettmanin mukaan runkosarjan pelaaminen kuplissa ei ole mahdollista.
Kuva © Getty Images
NHL ja NHL:n pelaajayhdistys ilmoittivat tiistaina, että seuraava NHL-kausi lähtee käyntiin aikaisintaan uudenvuodenpäivänä 2021.

NHL-jääkiekkoa ei pelata enää vuoden 2020 puolella. NHL ja NHL:n pelaajayhdistys ilmoittivat tiistaina, että seuraava NHL-kausi lähtee käyntiin aikaisintaan uudenvuodenpäivänä, 2021.

Aiemmin kesällä osapuolet asettivat mahdollisen runkosarjan aloituksen joulukuun alkuun.

Edellisen kerran NHL-kausi lähti käyntiin tammikuussa kaudella 2012–2013, jolloin työsulku piti pelaajat poissa kaukalosta tammikuun lopulle asti. Tuolloin runkosarjassa pelattiin 48 ottelua, kaikki oman konferenssin joukkueita vastaan.

NHL onnistui viemään pudotuspelit läpi Toronton ja Edmontonin kuplissa ilman koronatartuntoja. Komissaari Gary Bettmanin mukaan koko runkosarjan pelaaminen kuplaolosuhteissa ei ole kuitenkaan mahdollista.

Varsinkin Yhdysvaltojen koronatilanne on vieläkin varsin heikko ja vain harvoissa osavaltioissa otetaan yleisöä urheilutapahtumiin.

Käyttäjän vlampinen kuva

Kommentti: Ville Lampinen

Jos ja kun seuraava NHL-kausi alkaa vasta ensi vuoden puolella, täyttä runkosarjaa ei ehditä pelaamaan. Kun 2012-2013 kauden työsulku lyhensi runkosarjan 48 otteluun, mestaruus jaettiin kesäkuun loppupuolella. Vaikka mestaruus jaettiinkin tänä vuonna vasta syyskussa, tähän ei ole mahdollisuutta ensi kesänä. NHL:n TV-oikeudet Yhdysvalloissa omistava NBC vastaa myös Tokion olympialaisten näyttämisestä. Olympialaiset alkavat heinäkuun lopulla, joten NHL:n pitää saada kautensa pakettiin ennen sitä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.