NBC:n selostajalegenda Mike Emrick, 74, jää eläkkeelle lähes 50 vuoden työuran jälkeen

NHL / Uutinen
NHL-selostaja Mike Emrick selosti viimeiset Stanley Cup -finaalinsa syyskuussa. Kuvituskuva.
Lähes 50 vuoden selostajauran tehnyt legenda Mike "Doc" Emrick jää eläkkeelle.

NHL-selostajalegenda Mike Emrick, 74, ilmoitti maanantaina jäävänsä eläkkeelle työstään lähes 50 vuoden uran päätteeksi. Emrick tunnetaan yleisesti lempinimellä Doc hänen suorittamansa viestinnän tutkinnon myötä. Jääkiekon parissa Emrick aloitti selostamisen alasarjoista 1970-luvulla. Hän selosti vuosien varrella Philadelphia Flyersin ja New Jersey Devilsin otteluita.

Emrick työskenteli urallaan maanlaajuisille ESPN-, FOX- ja NBC-kanaville. NBC:n selostajana hän toimi viimeiset 15 vuotta. NBC Sportsin vastaava tuottaja Sam Flood totesi TSN:lle Emrickin olevan kansallisaarre.

− Oli etuoikeutettua ja opettavaista tehdä töitä Docin kanssa viimeisen 14 vuoden ajan, Stanley Cup -voittaja ja monivuotinen jääkiekkoasiantuntija Eddie Olczyk puolestaan sanoi.

Urallaan 22 Stanley Cup -finaalia selostanut, työssään paljon kielikuvia käyttänyt ja alallaan kunnioitettu Emrick sai työstään vuonna 2008 Foster Hewitt Memorial Awardin. Hänen äänensä on tullut tutuksi myös EA Sportsin suositun NHL-videopelisarjan myötä. Hän antoi selostusrepliikkejään viiteen NHL-peliin vuosien 2014 ja 2019 välisenä aikana.

Lisäys: Maininta työskentelystä ESPN-kanavalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle