Näistä asetelmista lähdetään NHL:n varaustilaisuuteen − Senators ja Devils varaavat ensimmäisellä kierroksella peräti kolmesti

NHL / Uutinen
NHL:n varaustilaisuus järjestetään etänä koronatilanteen takia.
Kuva © Getty Images

NHL:n vuosittainen varaustilaisuus järjestetään lokakuun 6.−7. päivä, ja valittavana ovat 1.1.2000 ja 15.9.2002 välillä syntyneet pelaajat. Näiden lisäksi on mahdollista varata myös vuonna 1999 syntyneitä ei-pohjoisamerikkalaisia pelaajia sekä vuonna 2018 varattuja mutta ei sopimusta tehneitä pelaajia.

Ensimmäisen varauksen suorittaa New York Rangers, joka voitti toisen arvontaloton. Kärkikolmikossa varauksensa tekevät myös Los Angeles Kings ja Ottawa Senators. Toiseen arvontalottoon osallistuivat kaikki kahdeksan joukkuetta, jotka putosivat pudotuspelien karsintakierroksella.

Senatorsilla ja New Jersey Devilsillä riittää ensimmäisellä kierroksella ohjelmaa, sillä molemmat joukkueet pääsevät varaamaan peräti kolme kertaa. Anaheim Ducks pääsee valokeilaan kahdesti avauskierroksella. Kokonaisuudessaan eniten varauksia on Senatorsilla (13), Montréal Canadiensilla (12) ja Toronto Maple Leafsillä (11).

Senatorsin korkein vuoro (#3) on peräisin Erik Karlsson -kaupasta, jossa ruotsalaispuolustaja siirtyi San Jose Sharksin riveihin. Kanadalaisjoukkueen oma ensimmäisen kierroksen varaus tulee vuorolla viisi ja viimeinen New York Islandersilta saatu varaus tehdään numerolla 28.

Arizona Coyotesin varaustilaisuudesta on tulossa melko hiljainen, sillä joukkueella ei ole yhtäkään vuoroa ensimmäisten kolmen kierroksen aikana. Ensimmäisen kierroksen vuoro matkasi Devilsiin vaihdossa Taylor Halliin ja toisen kierroksen vuoron Coyotes menetti sääntörikkomuksen takia. Kolmannen kierroksen vuoro vaihtoi omistajaa, kun Carl Söderberg tuli joukkueeseen Colorado Avalanchesta.

Koko varaustilaisuuden aikana neljästi varaamaan pääsevät Coyotesin lisäksi Pittsburgh Penguins, Winnipeg Jets ja Edmonton Oilers, jos kauppoja varausvuoroista ei nähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle