Näin Liigan runkosarjan päätöskierroksilla voi vielä käydä − Jatkoaika selvitti joukkueittain kaikki mahdolliset skenaariot

LIIGA / Uutinen
Lukko on ainoa joukkue, jolla on vielä kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigassa on vasta kaksi joukkuetta, joiden sijoitus on varmistunut, kun Lukkoa lukuunottamatta kaikilla on vain yksi ottelu jäljellä. Viimeisissä otteluissa on vielä paljon panoksia. Selvitimme, miten eri joukkueiden sijoitukset voivat vaihdella maanantain ja tiistain ottelujen tulosten mukaan.

Tappara

Tappara voittaa runkosarjan, jos se voittaa viimeisellä kierroksella Ässät.

Jos Tappara häviää Ässille varsinaisella peliajalla, niin Ilves ohittaa Tapparan voittamalla Sportin. Tällöin myös Jukurit nousee Tapparan ohi, jos se voittaa Lukon varsinaisella peliajalla.

Mikäli Tappara häviää Ässille jatkoajalla, Ilves voittaa runkosarjan ottamalla Sportilta kolme pistettä.

Ilves

Ilves voittaa runkosarjan ottamalla tiistaina Sportilta kaksi pistettä enemmän kuin Tappara saa Ässiltä.

Jos Jukurit saa tiistaina Lukolta enemmän pisteitä kuin Ilves Sportilta, Jukurit nousee Ilveksen ohi runkosarjan toiseksi ja Ilves jää näin kolmanneksi.

Jukurit

Jukurit voi voittaa runkosarjan kukistamalla Lukon varsinaisella peliajalla, jos Tappara jää pisteittä Ässiä vastaan. Samalla Ilves ei saa voittaa Sportia varsinaisella peliajalla.

Jukurit nousee toiseksi, jos se ottaa tiistaina Lukolta enemmän pisteitä kuin mitä Ilves saa Sportilta.

TPS

TPS pysyy neljännellä tilalla, jos se voittaa tiistaina SaiPan. TPS:n neljäs tila varmistuu myös, jos HIFK häviää maanantaina Lukolle.

HIFK

HIFK nousee neljänneksi, jos se voittaa maanantaina viimeisessä ottelussaan Lukon varsinaisella peliajalla ja TPS häviää tiistaina SaiPalle. Jos HIFK voittaa vasta varsinaisen peliajan jälkeen, se voi silti nousta neljänneksi, jos TPS jää tiistaina pisteittä.

HIFK voi kuitenkin vielä tippua suoralta puolivälieräpaikalta seitsemännelle tilalle, jos se häviää Lukolle maanantaina varsinaisella peliajalla. Silloin Pelicansin pitää voittaa tiistaina HPK varsinaisella peliajalla ja Lukon täytyy voittaa tiistaina vielä Jukurit varsinaisella peliajalla. Mikäli vain toinen näistä tapahtuu, on HIFK runkosarjan kuudes.

HPK

HPK voi nousta runkosarjan viidenneksi, jos se voittaa Pelicansin Lahdessa varsinaisella peliajalla ja HIFK jää maanantaina pisteittä Lukkoa vastaan, mutta Lukko ei voita tiistaina Jukureita.

HPK voi jäädä KooKoon taakse, jos KooKoo ottaa tiistaina Kärpiltä pisteen enemmän kuin mitä HPK saa Pelicansilta.

HPK jää Lukon taakse, jos Lukko ottaa kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan kolme pistettä enemmän kuin mitä HPK saa Pelicansilta.

HPK jää Kärppien taakse, jos se ei saa Pelicansilta yhtään pistettä ja Kärpät voittaa KooKoon varsinaisella peliajalla. 

Mikäli KooKoo, Lukko tai Kärpät ohittaa HPK:n, niin HPK tippuu suoran puolivälieräpaikan ulkopuolelle seitsemännelle tilalle tai jopa kahdeksanneksi, jos kaksi joukkuetta menee sen ohi. Koska KooKoo ja Kärpät pelaavat tiistaina vastakkain, molemmat eivät voi kuitenkaan ohittaa HPK:ta.

KooKoo

KooKoo voi nousta runkosarjan kuudenneksi ja päästä suoraan puolivälieriin, jos se saa tiistaina Kärpiltä pisteen enemmän kuin HPK saa Pelicansilta, eikä Lukko saa kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan kolmea pistettä KooKoota enemmän.

Jos KooKoo häviää tiistaina Oulussa Kärpille varsinaisella peliajalla, Kärpät nousee runkosarjassa kouvolalaisten edelle.

Lukko ohittaa KooKoon sarjataulukossa, jos Lukko saa kahdesta ottelustaan kolme pistettä enemmän kuin KooKoo saa tiistaina Kärpiltä.

Jos KooKoo jää pisteittä Oulussa ja Pelicans voittaa HPK:n varsinaisella peliajalla, jää KooKoo Pelicansin taakse. KooKoon sijoitus on silloin enintään yhdeksäs.

Lisäksi KooKoo voi myös jäädä kymmenennelle tilalle, jos Lukko saa yhteensä vähintään kolme pistettä HIFK:lta ja Jukureilta.

Lukko

Lukko nousee runkosarjan viidenneksi voittamalla sekä HIFK:n että Jukurit varsinaisella peliajalla.

Lukko ohittaa HPK:n, jos se saa jäljellä olevista kahdesta ottelustaan kolme pistettä enemmän kuin HPK saa Pelicansilta. KooKoon ohittamiseen Lukolle riittää kaksi pistettä enemmän kuin KooKoo saa viimeisestä ottelustaan Kärppiä vastaan.

Ohittamalla sekä HPK:n että KooKoon Lukko nousisi kuudenneksi eli pääsisi suoraan puolivälieriin.

Kärpät voi vielä ohittaa Lukon runkosarjassa, jos se saa KooKoota vastaan pisteen enemmän kuin Lukko saa yhteensä HIFK:lta ja Jukureilta.

Lukko voi myös jäädä runkosarjan kymmenenneksi, jos se ei saa pisteitä jäljellä olevista otteluistaan, Kärpät ottaa KooKoolta vähintään pisteen ja Pelicans voittaa HPK:n varsinaisella peliajalla. 

Kärpät

Kärpät voi nousta vielä jopa runkosarjan kuudenneksi eli suoraan puolivälieriin ohittamalla HPK:n, KooKoon ja Lukon.

Kärpät nousee HPK:n ohi, jos se voittaa KooKoon varsinaisella peliajalla ja HPK ei saa yhtään pistettä Pelicansilta. Kärpillä ja HPK:lla olisi tuolloin sama pistekeskiarvo ja yhtä paljon 3 pisteen voittoja, mutta Kärpät nousisi kuudenneksi paremman maalieron turvin.

Kärpät ohittaa KooKoon sarjataulukossa, jos se voittaa sen tiistaina varsinaisella peliajalla.

Kärpät voi ohittaa Lukon sarjataulukossa, jos se saa KooKoolta kaksi pistettä enemmän kuin Lukko saa jäljellä olevista kahdesta ottelustaan.

Jos kuitenkin Kärpät häviää KooKoolle ja Pelicans voittaa HPK:n, Kärpät voi jäädä runkosarjan kymmenenneksi. Jos Kärpät häviää vasta jatkoajalla, Pelicansin pitää voittaa HPK varsinaisella peliajalla; mikäli taas KooKoo ottaa liigahistoriansa ensimmäisen 3 pisteen voiton Oulusta, riittäisi Pelicansille jatkoaikavoittokin Kärppien ohittamiseen.

Pelicans

Pelicans nousee Lukon ohi, jos se voittaa HPK:n tiistaina varsinaisella peliajalla ja Lukko ei saa vähintään kolmea pistettä jäljellä olevista kahdesta ottelustaan.

Pelicans taas ohittaa Kärpät, jos se saa HPK:lta kaksi pistettä enemmän kuin Kärpät saa KooKoolta. 

Pelicans nousee kahdeksannelle tilalle, jos se ohittaa sekä Lukon että Kärpät. Jos vain toinen toteutuu, Pelicans on yhdeksäs.

Pelicans voi yhä myös jäädä pois pudotuspeleistä 11. tilalle. Näin käy, jos se häviää HPK:lle varsinaisella peliajalla ja KalPa ottaa JYPiltä kolme pistettä.

KalPa

KalPa nousee pudotuspeleihin voittamalla JYPin kotonaan varsinaisella peliajalla, jos Pelicans ei saa yhtään pistettä HPK:ta vastaan.

Sport

Sportin lopullinen sijoitus varmistui ensimmäisenä: vaasalaiset sijoittuvat runkosarjassa 12. tilalle.

JYP

Pysyäkseen 13. sijalla JYP:in pitää saada Kuopiossa KalPalta vähintään yhtä paljon pisteitä kuin SaiPa saa viimeisessä ottelussa TPS:ltä.

SaiPa

SaiPa nousee JYP:in ohi 13. sijalle, jos se ottaa tiistaina kotonaan TPS:ltä pisteen enemmän kuin JYP saa KalPalta.

Ässät

Ässät sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi eli viidenneksitoista.

Muokattu 21.3.2022 klo 17.12: Ilves tarvitsee kaksi pistettä Tapparaa enemmän voittaakseen runkosarjan (oli piste enemmän).

» Lähetä palautetta toimitukselle