Näillä kokoonpanoilla Lukko ja TPS lähtevät Liiga-avaukseen

LIIGA / Uutinen
Lukko ja TPS mittelivät viime kauden finaaleissa.
Kuva © Elmeri Elo / All Over Press

Lukko ja TPS kohtaavat viime kauden finaalisarjaa mukaillen toisensa, kun Liigan runkosarja pyörähtää käyntiin torstaina. Kauden avausottelussa nostetaan Rauman jäähallin kattoon mestaruusviiri Lukon seurahistorian toisen kullan merkiksi.

Joukkueet lähtevät kamppailuun muutamaa poissaoloa lukuun ottamatta parhailla miehistöillään. Maalivahteina ovat kevään huipennuksen tavoin Lukon Lassi Lehtinen ja TPS:n Andrei Karejev. Mikael Hakkarainen ei ole TPS:n kokoonpanossa.

Lukon ykkösketju rakentuu Julius Mattilan ympärille. Laidoilleen hän saa Kristián Pospíšilin ja Pavol Skalickýn. Takalinjoja luutivat ensimmäisessä parissa Samuli Piipponen ja Vili Saarijärvi. Turkulaisten vastaava koostumus saa keskushyökkääjäkseen Juuso Pärssisen ja laitoja viilettävät Markus Nurmi sekä tuore vahvistus Jack Rodewald.

TPS:n ykkösketjun pakkiparina häärii kaksikko Eemil ViroElmeri Eronen. Muut puolustajat ovat Ruben Rafkin, Aleksi Anttalainen, Niklas Arell ja Jimi Suomi.

Lukon kaksi jälkimmäistä puolustustandemia kuuluvat Matthew Abtille ja Thomas Grégoirelle sekä Miska Kukkoselle ja Vili Laitiselle.

Toisesta ja kolmannesta ketjusta löytyy molemmilta joukkueilta kovia nimiä. Lukko rakentaa keskimmäiset vitjansa Michael Hagan ja Arttu Ilomäen ympärille. Laidoilla ovat Anrei Hakulinen ja Sebastian Repo sekä Scott Pooley ja Linus Nyman.

TPS:n kakkosketju on ulkomaalaisten täyttämä, kun Tyler Steenbergen, Mitch Hults ja Filip Sandberg lyövät hynttyyt yhteen. Kolmosketjussa pelaavat nuoret Mikael Pyyhtiä, Aarne Intonen ja Kalle Väisänen.

Nelosketjuja johtavat senttereinä Harri Kainulainen ja Juhani Jasu. Raumalaisten hyökkäyksen täydentävät Niklas Ylitalo ja Mikko Petman. TPS:ltä kapteenin vierelle tulevat Eetu Liukas ja Topias Haapanen.

Muokattu: 9.9.2021, kello 12.11: Lisätty tieto Hakkaraisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle