"Mysteerivalmentaja" Petri Karjalainen siirtyy KalPan organisaatioon – Laine: "Vahvoja tulevaisuuden suunnitelmia"

LIIGA / Uutinen
Petri Karjalainen siirtyy KalPaan pitkällä tuplapestillä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
KalPa pestasi Petri Karjalaisen alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajaksi ja nuorten pelaajien kehitysjohtajaksi. Sopimus on 2+1-vuotinen ja se alkaa ensi kaudesta.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Petri Karjalainen palaa tulevaksi kaudeksi seurajoukkuekiekon pariin. Hän aloittaa ensi kaudesta alkaen KalPan alle 20-vuotiaiden SM-sarjajoukkueen päävalmentajana ja seuran nuorten pelaajien kehitysjohtajana.

– Strateginen valinta oli hakea U20-joukkueeseen erittäin osaavaa ja kovan luokan valmentajaa. Onnistuimme siinä, sillä Petrillä on pitkä kokemus Liiga-joukkueista ja ulkomailla valmentamisesta, kommentoi KalPan tiedotteessa urheilutoimenjohtaja Anssi Laine.

40-vuotias Karjalainen on urallaan toiminut Liigassa Kärppien ja Sportin apuvalmentajana sekä Mestiksessä Peliittojen ja viimeisimpänä ennen maajoukkuepestiään RoKin päävalmentajana. Kansainvälistä uraa hän on luonut apuvalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, KHL:n Metallurg Magnitogorskissa ja Sibir Novosibirskissa sekä NLA:n Davosissa, jossa hän aloitti valmentajauransa.

– Seuran strategian yksi iso osa on kehittää valmentajia eteenpäin. Meillä on Petrin kanssa vahvoja tulevaisuuden suunnitelmia ja olemme tyytyväisiä siitä, että hän päätyi valitsemaan juuri meidät. Hyvistä valmentajista on tällä hetkellä kova kilpailu, Laine sanoo tiedotteessa.

KalPa-sopimus päättää toviksi spekulaatiot Karjalaisen uran tulevaisuuden käänteistä. Hämeen Sanomat kertoi marraskuussa 2018, että Karjalaisen oli määrä siirtyä Porin Ässien päävalmentajaksi osana poikkeuksellista sopimusjärjestelyä syksystä 2021 alkaen.

Seura oli viestinyt jo aiemmin syksyllä 2018 kiinnittäneensä kolme seuraavaa päävalmentajaansa, joista viimeisen sopimuksen oli määrä kattaa kaudet 2021−23. Viimeiseen sopimukseen pestattu, henkilöllisyydeltään tuolloin tuntematon valmentaja nimettiin mediassa pian mysteerivalmentajaksi. Karjalainen kiisti tuolloin Ässät-pestinsä Radio Rockin Total Hockey Forever -ohjelmassa. Jatkoaika kertoi myöhemmin lähteisiinsä vedoten, ettei sopimuksesta ollut tuolloin edes keskusteltu.

KalPan ja Karjalaisen sopimus astuu voimaan tämän kauden päätteeksi ja kattaa kaksi seuraavaa kautta. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2023−24.

» Lähetä palautetta toimitukselle