Myös Liiga sai Business Finlandilta kehittämisrahaa – kohteena pelaajadatapalvelu

LIIGA / Uutinen
Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on tuoreesta päätöksestä tyytyväinen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Muutamien Liiga-seurojen lisäksi myös Jääkiekon SM-liiga Oy sai Business Finlandilta sadantuhannen euron kehittämisrahan.

Liiga tiedotti tänään keskiviikkona saaneensa Business Finlandilta hakemansa koronakriisin vaikutuksia lievittävän kehittämisrahan. Summa on korkein mahdollinen, satatuhatta euroa. 

– Koronaepidemia on iskenyt vakavasti sekä Liigan että Liiga-seurojen liiketoimintaan. Uskon, että Business Finlandin kehitysrahoituksen osaltaan mahdollistaman hankkeen tuloksena syntyvä palvelu on yksi tärkeä askel uuteen dataliiketoimintaan, josta hyötyy koko Liiga-yhteisö, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi tiedotteessa.

Kallioniemen mainitsema hanke koskee Wisehockey-älykiekkojärjestelmän datan päälle kehitettävää liiketoimintaa. Nyt myönnetyn rahoituksen turvin Liiga kertoo voivansa edistää hankkeen ensimmäistä kehitysprojektia koronaepidemian aiheuttamasta häiriötilanteesta huolimatta. Tähtäimessä on kaupallisen datapalvelun rakentaminen, ja sen kohderyhmää ovat aikanaan eri seurojen pelaajatarkkailijat ja data-analyytikot aina NHL:aa myöten.

Kehittämisrahaa on myönnetty aiemmin ainakin Pelicansille, SaiPalle, Ilvekselle, Tapparalle, KooKoolle ja Ässille. Kielteisen päätöksen ovat saaneet KalPa ja Sport.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia keskeyttää jääkiekkosarjoja ympäri maailman. Tältä sivulta löytyy kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Liiga valmistautuu koronasta huolimatta ensi kauteen kuin normaaliin
20.5.2020 16:02
Uutta kautta suunnitellaan alkavaksi normaaliin tapaan syyskuussa.
Uutinen
IL: IIHF lykkäsi uuden puheenjohtajan valintaa vuodella, ensi vuoden MM-kisojen ajankohta myöhentyi
19.5.2020 22:57
René Fasel jatkaa IIHF:n johdossa ainakin vuoden odotettua pidempään. Lisäksi ensi vuoden MM-kisat venyvät kesäkuulle asti.
Uutinen
Myös HIFK sopuun palkanalennuksista – koskevat koko henkilöstöä
15.5.2020 16:46
HIFK sai sovittua palkkaleikkauksista.

Lue myös