Myös Liiga sai Business Finlandilta kehittämisrahaa – kohteena pelaajadatapalvelu

LIIGA / Uutinen
Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on tuoreesta päätöksestä tyytyväinen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Muutamien Liiga-seurojen lisäksi myös Jääkiekon SM-liiga Oy sai Business Finlandilta sadantuhannen euron kehittämisrahan.

Liiga tiedotti tänään keskiviikkona saaneensa Business Finlandilta hakemansa koronakriisin vaikutuksia lievittävän kehittämisrahan. Summa on korkein mahdollinen, satatuhatta euroa. 

– Koronaepidemia on iskenyt vakavasti sekä Liigan että Liiga-seurojen liiketoimintaan. Uskon, että Business Finlandin kehitysrahoituksen osaltaan mahdollistaman hankkeen tuloksena syntyvä palvelu on yksi tärkeä askel uuteen dataliiketoimintaan, josta hyötyy koko Liiga-yhteisö, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi tiedotteessa.

Kallioniemen mainitsema hanke koskee Wisehockey-älykiekkojärjestelmän datan päälle kehitettävää liiketoimintaa. Nyt myönnetyn rahoituksen turvin Liiga kertoo voivansa edistää hankkeen ensimmäistä kehitysprojektia koronaepidemian aiheuttamasta häiriötilanteesta huolimatta. Tähtäimessä on kaupallisen datapalvelun rakentaminen, ja sen kohderyhmää ovat aikanaan eri seurojen pelaajatarkkailijat ja data-analyytikot aina NHL:aa myöten.

Kehittämisrahaa on myönnetty aiemmin ainakin Pelicansille, SaiPalle, Ilvekselle, Tapparalle, KooKoolle ja Ässille. Kielteisen päätöksen ovat saaneet KalPa ja Sport.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Artikkeli
Jääkiekkotoimittajan koronapäiväkirja: Kaipuuta koppikäytävien hienhajun keskelle, missä taika tapahtuu
2.12.2020 10:22
Päiväkirja kertoo, miten myös toimittamisen arki on vaikeutunut koronaviruspandemian vuoksi vuonna 2020.
Uutinen
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut
1.12.2020 21:50
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskettavat yhteistoimintaneuvottelut.
Uutinen
KalPa ja Jukurit siirtävät koronarajoitusten takia joulukuun kotiotteluitaan
1.12.2020 21:37
KalPa ja Jukurit siirtävät joulukuun kotiottelunsa myöhemmin määriteltävään ajankohtaan.

Lue myös