Murskaako Marko Anttila jälleen Kanadan? – Leijonat tällä kokoonpanolla kutkuttavaan Kanada-otteluun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Anttila tuuletti kevään 2019 kisojen loppuottelussa kahta maalia ja tämän kevään Riian kisat ovat sujuneet Lempäälän jätiltä aaltoilevasti.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Katsomot avautuvat, kun B-lohkon päätöskierros käynnistyy. Suomi on varmistanut paikkansa puolivälierissä. Kanadalla on pakkovoiton paikka päästessään kahdeksan parhaan joukkoon.

Riian kisojen katsomoihin päästetään rajattu määrä yleisöä, kun alkulohkoissa taistellaan viimeisiä otteluja. B-lohkon päätöskierroksen avaa Kanadan ja Leijonien kutkuttava kiekkonäytelmä, jossa Kanadalla on enemmän panosta.

Kanadan täytyy voittaa varsinaisella peliajalla Suomi ja toivoa illan päättävän Saksa–Latvian menevän jatkoajalle, jotta vaahteralehdet pääsevät kahdeksan parhaan joukkoon.

Mikäli Leijonat raapii kolme pistettä vaahteralehdistä, Kazakstan varmistaa historiansa ensimmäisen pudotuspelipaikkansa arvokisoissa. 

Adam Henrique ja Connor Brown ovat Kanadalta tehokkaimpia pelimiehiä yhdeksällä tehopisteellä ja Leijonien paras pistemies on viiden tehopisteen Anton Lundell

Kanada jäi Suomen jalkoihin vuoden 2019 kisoissa alkulohkossa sekä loppuottelussa 3–1-lukemin. Kaapo Kakko oli kahden maalin sankari alkulohkon ottelussa ja Riiassakin kapteeninnauhaa kantava Marko Anttila ratkaisi loppuottelun kahdella maalillaan maailmanmestaruuden Suomelle.

Leijonien kokoonpano alkulohkon viimeiseen otteluun 

1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Tony Sund – 50 Miika Koivisto

2:
22 Arttu Ruotsalainen – 15 Anton Lundell – 20 Niko Ojamäki
3 Olli Määttä – 7 Oliwer Kaski

3:
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

4:
38 Teemu Turunen – 13 Mikael Ruohomaa – 76 Jere Sallinen
40 Petteri Lindbohm – 39 Kim Nousiainen

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

» Lähetä palautetta toimitukselle