Mullistava muutos: virtuaaliset laitamainokset tulevat NHL:ään

NHL / Uutinen
NHL ottaa merkittävän digiloikan.
Kuva © Getty Images
Tämän kauden NHL-lähetyksissä tulee olemaan huomattava muutos aiempaan verrattuna.

NHL:n ottelulähetykset mullistuvat alkavalla kaudella, sillä liiga siirtyy virtuaaliseen laitamainontaan. Kyseinen järjestelmä oli käytössä jo vuoden 2016 World Cupissa.

Vaihtuvien mainosten lisäksi järjestelmä mahdollistaa esimerkiksi tilastojen tuomisen entistä vahvemmin lähetyksiin ja enemmän näyttävyyttä maalien syntyessä.

Paikan päällä hallissa oleville ihmisille kaukalo näyttää samalta kuin ennenkin, eli he eivät näe virtuaalista järjestelmää. 

Uusi järjestelmä mahdollistaa myös joukkueiden paikallismainonnan vierasotteluissa, mikä ei ole ennen ollut mahdollista. Myös mahdollisesti suomalaiset yritykset pääsevät jatkossa mainostamaan näkyvämmin Suomessa nähtävissä lähetyksissä.

Ennen tätä muutosta virtuaalisia mainoksia on nähty NHL-lähetyksissä muun muassa jäässä ja plekseissä. Mainonta on muutenkin lisääntynyt sarjassa huomattavasti, kun täksi kaudeksi NHL salli paitamainokset.

ESPN:n mukaan NHL kehitti järjestelmää seitsemän vuoden ajan, ja maksoi kymmeniä miljoonia dollareita. Ensimmäisen kerran virtuaaliset laitamainokset ovat käytössä kauden avaavissa otteluissa Prahassa tulevana viikonloppuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle