Miska Kukkonen jämäköittämään KooKoon puolustuskalustoa

LIIGA / Uutinen
Kuva © Tiia Mahkonen
Viime kaudet Lukossa kiekkoillut puolustaja Miska Kukkonen siirtyy KooKoon riveihin.

Miska Kukkonen saapuu KooKoon miehistöön 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeiset kolme kautta 21-vuotias puolustaja pelasi Lukossa.

– Nuoresta iästään huolimatta Miska on osoittanut olevansa laadukas Liiga-tason puolustaja, joka pystyy pelaamaan kypsästi edistäen oman joukkueen etua. Hänellä on vielä parhaat pelivuodet edessä ja haluamme auttaa häntä ottamaan uralla seuraavan stepin eteenpäin, kuvaili KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

FoPS-kasvatti teki viime kaudella runkosarjassa 34 ottelussa tehot 1+1=2. Pudotuspeleissä hän viimeisteli seitsemässä kamppailussa samat pisteet. 

Kaikkiaan Kukkosella on vyöllään 133 Liigan runkosarja -ja pudotuspeliottelua. Keväällä 2021 puolustaja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta Lukossa.

Oikealta laukovalta Kukkoselta löytyy myös NHL-varaus, kun Buffalo Sabres valitsi hänet viidennellä kierroksella kesällä 2018. 

− Kukkonen on isokokoinen ja fyysinen rightin puolustaja, joka tuo alakertaamme lisää jämäkkyyttä ja kamppailuvoimaa. Saamme hänestä puolustukseen hyvin liikkuvan pakin, jonka vahvuudet ovat puolustus- ja avauspelaamisessa, Kultanen totesi.

– Tulen Kouvolaan kyllä hyvillä fiiliksillä ja uskon, että KooKoon viime kauden menestys ei ollut sattumaa. KooKoossa on tehty pitkään hyvää työtä ja haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti ja ottaa myös sen seuraavan stepin urallani, kommentoi Kukkonen.

Kouvolalaisseura kertoi tehneensä myös 2+1-vuotisen sopimuksen 17-vuotiaan maalivahti Stepan Vopravilin kanssa. Tsekin U18-maajoukkueessakin esiintynyt Vopravil muodostaa KooKoon U20-joukkueen maalivahtikaksikon Tuukka Niskasen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle