Minnesota Wild jatkoi ruotsalaisten hankkimista – John Klingberg ja Oskar Sundqvist tekevät paluun Keskiseen divisioonaan

NHL / Uutinen
John Klingberg jättää Anaheimin lämmön taakseen.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wildin riveistä löytyy nyt yhteensä seitsemän ruotsalaista.

Minnesota Wild tiedotti perjantaina hankkineensa puolustaja John Klingbergin Anaheim Ducksista vaihdossa puolustaja Andrej Šustriin, hyökkääjä Nikita Nesterenkon pelaajaoikeuksiin ja vuoden 2025 neljännen kierroksen varausvuoroon. Kaupan yhteydessä Ducks pidätti puolet Klingbergin palkasta itsellään.

Kiekollinen ruotsalaispuolustaja solmi kesällä vapaana agenttina vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Yksivuotinen sopimus on arvoltaan seitsemän miljoonaa dollaria ja se sisälsi siirron estävän pykälän.

Tällä kaudella pelaamissaan 50 ottelussa Klingberg on summannut tehot 8+16=24. Tähänastisella urallaan 30-vuotias ruotsalainen on esiintynyt 602 NHL-ottelussa, joissa hän on kerännyt yhteensä 398 tehopistettä (79 maalia ja 319 syöttöä).

Göteborgista lähtöisin oleva Klingberg on Dallasin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2010. Minnesota Wild on parhaalla kaudellaan 67 tehopistettä iskeneelle ruotsalaiselle tämän NHL-uran kolmas seura.

Klingbergin ohella Wildiin liittyy myös tämän maanmies, hyökkääjä Oskar Sundqvist, 28, joka siirtyy seuraan Detroit Red Wingsistä. Toiseen suuntaan kaupassa matkasi Minnesotan tulevan kesän neljännen kierroksen varausvuoro.

Nelivuotisen sopimuksensa viimeistä kautta pelaava Sundqvist on pelannut tällä kaudella 52 ottelua tehoin 7+14=21. Tähän mennessä 340 NHL-ottelussa esiintynyt ruotsalaishyökkääjä on merkkauttanut urallaan yhteensä 116 tehopistettä (47 maalia ja 69 syöttöpistettä).

Pittsburgh Penguinsin vuonna 2012 kolmannella kierroksella varaama Sundqvist on edustanut uransa aikana Penguinsin ja Red Wingsin lisäksi St. Louis Bluesia.

Viimeksi keskiviikkona Wild hankki ruotsalaispelaajan, kun tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Gustav Nyquist siirtyi seuraan Columbus Blue Jacketsistä. Vain päivää tätä aiemmin Marcus Johansson oli saapunut Washington Capitalsista Minnesotaan. 

Wild on Keskisen divisioonan toisena kolme pistettä divisioonaa johtavaa Dallas Starsia perässä, kun sillä on vielä 20 ottelua runkosarjaa pelaamatta.

Muokattu 4.3.2023 klo 0.30: Lisätty maininta Sundqvistin sopimustilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle