Ministeri Elina Valtonen Ylelle: Helsinki-hallin käyttöönottoon pian ratkaisu

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Helsinki-hallissa on alkamassa uusi aikakausi.
Kuva © Topi Lainio
Pitkään tyhijllään olleen Helsinki-hallin käyttöongelmiin haetaan ratkaisua, kertoi Elina Valtonen Ylen Ykkösaamussa.

Ulkoministeri Elina Valtonen kertoi Ylen ykkösaamussa suunnitelmista palauttaa Pasilassa sijaitseva Helsinki-halli käyttöön. Myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä toimiva Valtonen näkee Helsinki-hallin roolin merkittävänä pääkaupunkiseudun tapahtumajärjestämisen osalta.

– Olemme alkaneet valmistelemaan ratkaisua. Ensinnäkin haetaan vaihtoehtoja siihen, miten kyseinen halli ja mahdollisesti muut vastaavat kiinteistöt voitaisiin yleisen edun nimissä saada käyttöön. Tähän on tulossa lähiaikoina ratkaisu, ja siitä aikanaan tiedotetaan. On erittäin tärkeää, että esimerkiksi pääkaupungissa on halli, jossa voidaan järjestää urheilu- ja kulttuuritapahtumia, Valtonen kertoi Ylelle.

Tapahtumapaikka on seisonut tyhjillään yli vuoden Venäjän hyökkäyssodan myötä langetettujen pakotteiden takia. Hallin pääomistajina toimivat venäläissuomalaiset Gennadi Timtšenko sekä Roman Rotenberg.

Helsinki-halli tunnetaan erityisesti Suomen maajoukkueen ja  Jokerien kotihallina, mutta myös kansainvälisen tason konserttitilana. Helsinki-hallissa on lisäksi erillinen kallion sisään louhittu harjoitushalli, joka on ollut muun muassa Jokerien juniorijoukkueiden käytössä.

Jokerit palaa alkavalla kaudella Mestikseen, mutta pelaa Helsinki-hallin sijaan kotiottelunsa Keravalla ja HIFK:n kotihallissa Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle