Miksi Kärpät peluuttaa loukkaantunutta Jussi Jokista? "Asioita, joita suuri yleisö ei näe"

LIIGA / Uutinen
Jussi Jokisen pelikunto on kysymysmerkki.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Liigan tämänvuotisten finaalien yksi puhuttavimmista tarinoista on koko sarjan tunnetuimman pelaajan, entisen NHL-tähden Jussi Jokisen tilanne. Kärppien laitahyökkääjä on loukkaantunut, mutta on silti pelannut kaikki finaaliottelut. Tehopisteitä Jokinen ei ole kerännyt seitsemään otteluun.

Julkisessa keskustelussa on ihmetelty, miksi Kärpät peluuttaa Jokista, vaikka hän on selkeästi loukkaantunut.

– Jokinen on äärimmäisen älykäs pelaaja. Hän tekee kentällä jatkuvasti pieniä fiksuja siirtoja, jotka auttavat meitä. Siirtokiekkoja pois puolustusalueelta tai toisaalta hyökkäysalueelle, hän ohjaa muita kentällä ja liikkuu fiksusti. Tuollaisen ansiosta hän on tehnyt niin hienon uran, oululaisten päävalmentaja Mikko Manner kommentoi lauantaina edellisen finaaliottelun jälkeen.

Kärpät voitti tuolloin Hämeenlinnassa 2–4 ja tasoitti voitot 2–2:een. Jokinen pelasi kolmosketjussa 15.52 minuuttia ja sai tehotilastoonsa +1.

– Hän on meille myös tärkeä johtaja. Hän puhuu muille juuri oikeita asioita ja sanoja pukuhuoneessa ja vaihtoaitiossa. Nämä ovat asioita, joita suuri yleisö ei näe. Hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, Manner vakuutti.

Jokisen puolikuntoisuutta ei ole vahvistettu julkisesti, mutta hän ei kykene esimerkiksi haastattelujen aikana seisomaan kovin kauan, vaan tarvitsee tuolin. Lisäksi on hän jättänyt lukuisia joukkueensa jääharjoituksia väliin viime aikoina.

Jokinen kielsi loukkaantuneisuuden sanomalehti Kalevan haastattelussa, mutta toisaalta vihjasi päinvastaistakin.

– En. Kun ollaan kaukalossa, ollaan pelikunnossa. Ei näissä peleissä täysin tervettä jätkää varmasti olekaan, hän kommentoi Kalevalle.

Finaalit jatkuvat tänään Oulussa. Mestari selviää joko torstaina tai lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle