Miksi HIFK päästää Kyle Quinceyn Spengler Cupiin? – "HIFK ei näe asiassa mitään ihmeellistä"

LIIGA / Uutinen
Kyle Quinceyn paitaa koristaa vaahteranlehti tapaninpäivästä vuodenvaihteeseen.
Kyle Quincey edustaa Kanadaa 26.–31.12. Spengler Cupissa, Sveitsissä. HIFK:lla on tuona aikana kolme liigaottelua.

Kanadan maajoukkue on kutsunut Kyle Quinceyn edustamaan maataan Spengler Cupiin. HIFK kunnioittaa kutsua ja päästää pelaajansa turnaukseen, vaikka HIFK:lla on samaan aikaan kolme liigapeliä. Quinceylta jää väliin ottelut Pelicansia, JYPiä ja Kärppiä vastaan.

HIFK on ainoa Liiga-joukkue, joka kärsii pelaajamenetyksen Spengler Cupin takia. Liiga-joukkueista KalPa osallistuu turnaukseen. KalPalla ei ollut alkuperäisessäkään otteluohjelmassa Liiga-otteluja Sveitsissä pelattavan turnauksen ajalle. Spengler Cup on yksittäinen ja itsenäinen turnaus. Se ei ole osa mitään sarjaa. Siihen perinteisesti osallistuvaan Kanadan joukkueeseen valitaan yleensä korkeintaan pari keväällä MM-kisoissa pelaavaa kanadalaista, sillä MM-joukkue koostuu yleensä lähes yksinomaan NHL-pelaajista, jotka ovat tähän vuodenaikaan Pohjois-Amerikassa kiinni seuravelvollisuuksissaan.

Quincey taas lukeutuu HIFK:n tärkeimpiin yksilöihin. HIFK on pelannut heikon syyskauden. Mestarikandidaattina kauteena lähtenyt joukkue on Liigassa kahdeksantena.

HIFK:ssa ei koeta, että asiassa olisi ongelmaa.

– Kanadan maajoukkue on kutsunut Kyle Quinceyn edustamaan maataan Spengler-Cupiin. Maajoukkuekomennus on kunnia-asia pelaajalle. HIFK ei näe asiassa mitään ihmeellistä. Venäjän turnauksessa oli mukana useita Liiga-pelaajia, vaikka samaan aikaan pelattiin Liigaa, HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli perustelee.

Kanadan joukkue pelaa Spengler Cupissa Cattini-lohkossa yhdessä isäntäjoukkue HC Davosin ja DEL-liigan nürnbergiläisen Thomas Sabo Ice Tigersin kanssa. KalPan kanssa samassa Torriani-lohkossa ovat tšekkiläinen HC Ocelári Trinec ja Metallurg Magnitogorsk Venäjältä.

Tiiviissä turnauksessa finaaliin asti selvinneet joukkueet pelaavat kuuden päivän aikana vähintään neljä ottelua.

HIFK-puolustajista Quincey on saanut toiseksi eniten peliaikaa ottelua kohden. Hän on tottunut urakoimaan Liigassa hieman yli 20 minuutin keskiarvolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle