Mikko Rantanen on Vuoden jääkiekkopersoona 2018! Toiseksi arvostettiin Meeri Räisänen

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL, Suomi-sarja / Uutinen
Mikko Rantanen on kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden jääkiekkopersoona.

NHL-jääkiekkoilija Mikko Rantanen on Vuoden jääkiekkopersoona 2018. Nimeämisen tekee Suomen seuratuin jääkiekkoon erikoistunut tiedotusväline Jatkoaika-verkkolehti. Nimeäminen ratkaistaan äänestyksellä, jossa kaikilla Jatkoajan noin 160 toimittajalla on äänioikeus.

Vuoden jääkiekkopersoona -titteli jaetaan vuoden aikana positiivisimmin ansioituneelle suomalaiselle jääkiekkoihmiselle. Titteli jaetaan nyt ensimmäisen kerran.

Colorado Avalanchen laitahyökkääjä Mikko Rantanen on tämän hetken paras suomalainen jääkiekkoilija. Hän pelasi vuoden 2018 aikana 82 NHL-ottelua ja keräsi niissä 112 tehopistettä. Hän oli vuoden toiseksi paras pistemies NHL:ssä. Rantanen johti NHL:n pistepörssiä lähes koko menneen syyskauden. Hän oli viime vuoden aikana myös mukana käynnistämässä kotimaisten NHL-pelaajien alumnitoimintaa Suomessa. Näillä ansioilla Mikko Rantanen on kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden jääkiekkopersoona.

Toiseksi äänestyksessä tuli Naisleijonien maalivahti Meeri Räisänen, joka siirtyi lokakuussa ensimmäisenä suomalaispelaajana naisten NHL:ään NWHL:ään. Räisänen oli mukana myös olympiapronssia saavuttaneessa joukkueessa.

Kolmanneksi Vuoden jääkiekkopersoona -äänestyksessä sijoittui alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen huhtikuussa maailmanmestaruuteen luotsannut Tommi Niemelä. Finaalissa lakosi Yhdysvallat maalein 3–2. Perusteluissa korostuivat MM-kullan merkitys ja harvinaisuus sekä Niemelän positiivisuus. Niemelä siirtyi kesällä Sveitsiin Lausanne HC:n apuvalmentajaksi. Päävalmentajana siellä on legenda Ville Peltonen.

Neljänneksi tuli Oulun Kärppien miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Manner. Kärpät dominoi Liigaa koko vuoden ajan. Se voitti keväällä Suomen mestaruuden ja johtaa nyt runkosarjaa ylivoimaisesti 11 sarjapisteen erolla seuraavaan.

Muut mainintoja saaneet sijoitusjärjestyksessä:

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne

Florida Panthersin keskushyökkääjä Aleksander Barkov

Montreal Canadiensin keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi

Telian studiokommentaattori Ismo Lehkonen

Suomen seuratuimmalla jääkiekkoon erikoistuneella tiedotusvälineellä Jatkoajalla on noin 160 toimittajaa ympäri maata. Heillä jokaisella on äänioikeus Vuoden jääkiekkopersoona -äänestyksessä. Äänestäjä nimeää viisi mielestään vuoden aikana positiivisimmin ansioitunutta suomalaista jääkiekkoihmistä paremmuusjärjestykseen sijoille yksi–viisi. Nimetyt saavat pisteitä sijoituksensa mukaan; ensimmäinen viisi, viides yhden. Äänestys käydään Jatkoajan toimituksen sisällä julkisesti eli annetut äänet ovat kaikkien Jatkoajan jäsenten nähtävillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle