Mikko Lehtonen lähtee Jokereista valloittamaan NHL-kaukaloita

NHL, KHL / Uutinen
Mikko Lehtonen pelasi huippukauden Jokereissa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokereiden tähtipuolustaja Mikko Lehtonen siirtyy ensi kaudeksi NHL:ään. Hänen sopimuksensa KHL:ssä pelaavan helsinkiläisjoukkueen kanssa on purettu.

Viime kaudella puolustajalle kovat tehot 17+32=49 tehnyt Mikko Lehtonen siirtyy kaudeksi 2020−21 NHL:ään. Jokerit tiedottti asiasta verkkosivuillaan. Lehtosen tuleva seura ei ole vielä tiedossa.

− Lehtonen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina ja oli meille todella tärkeä palanen viime kaudella. Olemme kiitollisia, että saimme nauttia hänen esityksistään vuoden verran Jokereissa ja toivotamme hänelle onnea uuteen haasteeseen NHL:ssä, jossa hänellä on kaikki edellytykset nousta tärkeäksi pelaajaksi joukkueelleen, sanaili Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa.

Jokereiden puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen rikkonut Lehtonen on tyytyväinen ajastaan seurassa.

− Kauteni Jokereissa meni niin nappiin kuin vain voi mennä ja olen siihen tosi tyytyväinen. Kyse ei kuitenkaan ole yhden pelaajan työn tuloksesta, vaan oli paljon ihmisiä, kuten joukkue, valmentajat ja kaikki ympärillä olevat henkilöt, jotka auttoivat minua kauden aikana, Lehtonen kommentoi.

Lehtonen valittiin päättyneellä kaudella kolmena kuukautena KHL:n parhaaksi puolustajaksi. Lisäksi hän esiintyi sarjan tähdistöottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle