Mikko Koivusta Nuorten Leijonien apuvalmentaja – korvaa NHL-pestin saaneen Tuomo Ruudun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mikko Koivu hyppää Nuorten Leijonien penkin taakse.
Kuva © Getty Images

Kesken viime kauden pelaajauransa päättänyt Mikko Koivu on Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uusi apuvalmentaja. Koivu korvaa valmennusryhmässä Tuomo Ruudun, joka teki aiemmin kesällä valmennussopimuksen NHL-seura Florida Panthersin kanssa.

– Kartoitimme päävalmentaja Antti Pennasen kanssa tilannetta kun selvisi, ettei Tuomo voi jatkaa Nuorten Leijonien mukana. Mikon sydän sykkii maajoukkueelle ja hänellä on valtava määrä kokemusta, josta nuoret pelaajamme voivat ammentaa, maajoukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoi jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Koivu on ensimmäisen kerran mukana valmennustehtävissä ensi viikolla alkavassa kansainvälisessä turnauksessa Yhdysvaltojen Plymouthissa.

– Olen erittäin innossani tästä mahdollisuudesta. Leijonat on aina ollut minulle sydämen asia. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja auttamaan heitä, Koivu kertoi.

Päävalmentaja Pennasen mukaan Koivu vastaa erikoistilanteista ja pelaajien henkilökohtaisesta auttamisesta.

– Juteltuani useamman kerran Mikon kanssa tulin vakuuttuneeksi siitä, kuinka kovasti Mikko haluaa olla mukana ja sitoutua prosessiimme. Valmennus on tiimityötä, Pennanen kertoi ajatuksiaan Koivun valinnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle