Mike Babcockin ympärillä kuohuu jälleen − Johan Franzén avautui kokemuksistaan: "Hirvein ihminen, jonka olen tavannut"

NHL / Uutinen
Mike Babcock Red Wingsin penkin takana. Hän sai lähteä Maple Leafsista, eikä keskustelu hänen valmennusmetodeistaan näytä loppuvan.
Kuva © Getty Images

Keskustelu valmentajakonkari Mike Babcockin ympärillä ei ota loppuakseen. Toronto Maple Leafsin entinen päävalmentaja on saanut osakseen kovaa kritiikkiä valmennusmetodeistaan ja siitä, kuinka hän on kohdellut pelaajiaan.

Spittin' Chiclets -podcastissa vieraillut entinen NHL-puolustaja Chris Chelios kertoi tapauksesta, jossa Detroit Red Wingsiä edustanut ruotsalaishyökkääjä Johan Franzén joutui tuolloisen Red Wings -päävalmentaja Babcockin verbaalisen kaltoinkohtelun kohteeksi. 

Kun podcastin juontaja, entinen NHL-hyökkääjä Paul Bissonette, kysyi Cheliosilta, muistiko tämä tapauksia, joissa Babcockin käytös olisi aiheuttanut ongelmia pelaajien keskuudessa, vastaus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. 

− Tuo oli helppo kysymys, ja vastaus on ehdottomasti Johan Franzénin kohtelu. Se, mitä hän sanoi Johanille Nashville Predatorsia vastaan pelatun pudotuspelisarjan aikana penkillä, voidaan laskea verbaaliseksi pahoinpitelyksi.

− Johan paini jo tuolloin aivotärähdysongelmien kanssa, ja Babcockin hyökkäys aiheutti hänelle hermoromahduksen, Chelios kertoi. 

Cheliosin mukaan joukkueen vanhemmat pelaajat, kuten puolustaja Nicklas Lidström ja hyökkääjä Henrik Zetterberg, eivät ottaneet asiaan kantaa joukkueen sisällä. Red Wingsin GM Ken Holland ei myöskään nostanut asiaa sen kummemmin esille. 

Franzén vahvisti Cheliosin kertoman tarinan todeksi ja kertoi samalla myös muista kokemuksista Babcockin alaisuudessa. Ruotsalainen totesi Babcockin olevan pikkutarkka valmentaja, joka saa joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen. Franzénin mukaan Babcockin aiheutti kuitenkin pelaajissaan ahdistuneisuutta. 

− Hän on kiusaaja, joka hyökkää ihmisten kimppuun. Se, mitä hän teki minulle Nashvillessä, oli vain jäävuoren huippu. Pelaajat ahdistuvat hänen valmennuksessaan, kertoi Franzén. 

Franzénin sopimus Red Wingsin kanssa päättyy kuluvaan kauteen, vaikka ruotsalaishyökkääjän NHL-ura päättyikin jo kaudella 2015−2016. Pahoista aivotärähdyksistä kärsinyt Franzén on hoitanut traumojaan terapiassa uransa jälkeen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös