Mike Babcock eroaa Blue Jacketsin päävalmentajan paikalta – Kekäläinen: "Kaikkien osalta vaikea päätös"

NHL / Uutinen
Babcock ei ehtinyt valmentaa Blue Jacketsia yhdessäkään ottelussa.
Kuva © Getty Images
Columbus Blue Jacketsin päävalmentajaksi kesällä palkattu Mike Babcock jättää tehtävänsä jo ennen harjoitusleirin alkua.

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Mike Babcock on eronnut tehtävästään.

Jo aikaisemmin toiminnallaan kohujen keskelle joutuneen Babcockin tuoreista teoista nousi viikon aikana uusi myrsky, kun hänen kerrottiin halunneen katsoa pelaajien puhelimista yksityisiä kuvia. Myöhemmin Babcock ja joukkueen pelaajistosta Boone Jenner julkaisivat tiedotteen, jossa Babcock perusteli tapauksia sillä, että hän halusi tutustua pelaajiinsa paremmin. Myös Jenner jakoi ajatuksen ja piti tätä hyvänä tapana rakentaa siteitä joukkueen sisällä.

Myöhemmin NHL ja sen pelaajayhdistys ilmoittivat suorittavansa tarkemman tutkinnan tapauksen johdosta. Suomen aikaa sunnuntai-iltana Babcock ilmoitti eroavansa tehtävästään.

Blue Jacketsin uusi päävalmentaja on Pascal Vincent, joka toimi viime vuonna joukkueen apuvalmentajana ja jonka oli tarkoitus jatkaa samassa tehtävässä myös Babcockin johtamassa valmennustiimissä.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kommentoi ratkaisua seuraavasti:

− Tämä oli kaikkien osalta vaikea päätös, mutta loppujen lopuksi tarpeellinen, jotta joukkueemme pystyy keskittymään tulevaan kauteen kunnossa. Organisaation puolesta haluan kiittää Mikea kovasta työstä ja ammattimaisuudesta tässä ratkaisussa.

− Olen pettynyt, että en pystynyt jatkamaan sitä työtä organisaatiossa, minkä olin aloittanut. Mutta tiedän että tämä ratkaisu oli parasta organisaation kannalta. Toivon heille hyvää tulevalla kaudella, Babcock kommentoi.

Babcock on ollut NHL:ssä päävalmentajana kaikkiaan 17 kaudella seuroinaan Mighty Ducks of Anaheim, Detroit Red Wings ja Toronto Maple Leafs, joista viimeksi mainitusta hän sai potkut marraskuussa 2019, minkä jälkeen hän oli ollut sivussa ammattilaisten valmennuksesta.

Babcock voitti Red Wingsin luotsina Stanley Cupin vuonna 2008 ja on ollut kahdesti finaalin häviävän joukkueen valmentajana. Hän on voittanut myös kultaa olympialaisissa ja MM-kisoissa ollen siten ainoa kolmen kullan klubiin kuuluva valmentaja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle