Mika Pyörälän upea ura päätökseen – "Kyllä tämä on varmaan mun osalta tässä"

LIIGA / Uutinen
Mika Pyörälän ura on ohi.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mika Pyörälä kertoi lopettamisestaan C Moren haastattelussa keskiviikkoisen puolivälieräottelun jälkeen.

Mika Pyörälä lopettaa peliuransa. 40-vuotias kärppähyökkääjä kertoi päätöksestään seitsemännen puolivälieräottelun jälkeisessä haastattelussa C Morella.

– Eivätköhän kaikki nähneet mikä tunteenpurkaus sieltä tuli. Kyllä tämä on varmaan mun osalta tässä, kommentoi Pyörälä tunteikkaita reaktioitaan heti ottelun jälkeen.

Kärppien oma kasvatti Pyörälä pelasi Liiga-uransa kaikki 749 runkosarjaottelua ja 136 pudotuspeliä kasvattajaseuransa riveissä. Hän oli mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta. Lisäksi hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana kaudella 2016–2017.

Kärppien lisäksi Pyörälä pelasi urallaan Euroopassa myös Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin pääsarjoissa. Pohjois-Amerikassa hän pelasi kauden 2009–2010 saaden tililleen 36 NHL-ottelua Philadelphia Flyersin paidassa.

Maajoukkuetasolla Pyörälä edusti Suomea seitsemissä MM-kisoissa ja yksissä olympialaisissa. Kirkkaimpana saavutuksena leijonapaidassa on MM-kulta keväältä 2011. Lisäksi Pyörälä saavutti MM-kisoista kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

» Lähetä palautetta toimitukselle