Michaela Pejzlová ratkaisi maaleillaan HIFK:lle voiton tiukassa välieräavauksessa − "Täytyy kamppailla jokaisesta tyhjästä tilasta"

Naisten Liiga / Uutinen
Pirkkolan jäähallissa väännettiin tiukasti Naisten Liigan välieräavauksessa.
Kuva © Aleksi Koskinen
HPK laittoi hurjasti kampoihin ennakkosuosikki HIFK:lle Naisten Liigan välierien ensimmäisessä matsissa ja pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkojakin tasaiseksi trilleriksi äityneessä ottelussa. Helsinkiläisten vahva myllääminen tuotti lopulta kotijoukkueen kaipaaman tuloksen.

Naisten Liigan välierät pyörähtivät käyntiin tiistaina HIFK:n ja HPK:n välisellä ottelulla Helsingin Pirkkolassa. Runkosarjavoittajan ja hämeenlinnalaishaastajan kamppailu eteni pitkään maalittomana, kunnes runkosarjan pistepörssin voittanut Michaela Pejzlová napautti kotijoukkueen johtoon toisessa erässä.

HPK:n sinnikkäästä kiristä huolimatta HIFK pysyi 60 peliminuuttiin asti edellä ja nappasi kovan kamppailun päätteeksi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan numeroin 2−0. Emäntien tšekkitähti vastasi ottelun molemmista maaleista.

Michaela Pejzlová iski HIFK:lle ison osuman.
Kuva © Aleksi Koskinen

Vaikka HIFK vei ottelun ensimmäistä erää kiekonhallinnan osalta, pystyi HPK iskemään muutaman kerran terävästi vastaan. Erityisesti vieraiden nuoriso-osaston Vanessa Viitala ja Barbora Juříčková hätyyttelivät Kiia Lahtisen vartioimaa veräjää. HIFK loi enemmän paikkoja omassa hyökkäyspäässään ja Noora Räty saikin olla tarkkana. Monessa tilanteessa kotijoukkueen ratkaisut kaatuivat kuitenkin huolimattomuuteen.

Toinen erä alkoi HPK:n ylivoimalla, kun Eveliina Kitula lähti istumaan estämisestä. Erikoistilanteen aikana vieraat eivät saaneet paljoa aikaiseksi. Sen sijaan HIFK loi muutaman terävän vastahyökkäyksen. Kenttätapahtumat pysyivät vahvasti emäntien hallussa ja punapaidat hakivat monella upealla sommitelmalla maalipaikkoja. Räty kuitenkin kesti kerran toisensa jälkeen.

HIFK jaksoi jauhaa

HIFK:lta Clara Rozier tuntui olevan erityisen raikkaalla pelipäällä. Erän loppupuolella HPK sai muutaman kerran kiekon vaarallisesti kohti Lahtista, mutta verkon perukoille pikkumusta ei löytänyt tietään kummassakaan päädyssä. Nella Aarniovuori nousi kertaalleen puolustajan paikalta näyttävästi, mutta kuti kilpistyi HIFK-veskariin.

Stadin Gimmat hallitsivat aloitusympyrää läpi ottelun ja pääsivät usein tulittamaan suoraan aloitusvoitoista, mutta Räty pääsi koppailemaan kiekkoja varsin rauhallisin mielin. Maskia tai muuta tohinaa hänen työpisteelleen ei HIFK saanut kuin harvoin. Illan avausmaali syntyikin lopulta hienon kuvion päätteeksi, kun Pejzlová pääsi tuikkaamaan limpun HPK-rysään. Syötöt jakoivat Karoliina Rantamäki ja Julia Liikala.

HPK tuli kolmannessa erässä hanakasti kimppuun ja laittoi johtoon päässeen HIFK:n ahtaalle. Koko ottelun tempo kasvoi erä erältä ja kamppailun päätöshetkillä pelin vaade oli jo melkoinen. Júlia Matejková joutui rikkomaan Pejzlováa ja lähti kaksiminuuttiselle. HIFK:n ylivoima pyöri näyttävästi, mutta Räty ehti vetojen tielle. Viimeisten minuuttien aikana HPK ei saanut sen tarvitsemaa tasoitusta aikaan, vaan HIFK poistui kaukalosta voittajana. Pejzlová puttasi vielä kertaalleen tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla.

Voitot haettava työnteon kautta

Kumpikin maalivahti pelasi tiukassa ja viihdyttävässä kamppailussa mainiosti. HIFK:n Lahtinen pysäytti kaikki 21 häntä kohti tullutta kiekkoa ja Räty tilkitsi maalinsa muhkeat 35 kertaa. Veskarien ohella Pejzlová oli kentän näkyvin hahmo.

− Pelasimme hyvin. Tänään peli oli hyvin erilaista kuin puolivälierissä. Olen iloinen, että saimme voiton kaivettua, sillä torstain ottelusta ei tule helppoa heidän kotijäällään. Tämä antaa meille pienen edun, Pejzlová näki.

Välieräsarjan voittoon tarvitaan kolme voittoa. Tiistain mittelön myötä helsinkiläisillä on jo ensimmäinen kiinnitys vyöllään.

− Meidän täytyy vain luistella enemmän ja tehdä paljon töitä, sillä HPK on työteliäs joukkue. He puolustavat hyvin ja heillä on ihan hyvä maalivahti. Meidän täytyy kamppailla jokaisesta tyhjästä tilasta ja laukoa paljon. Jokainen kuti voi muuttua maalipaikaksi, kahden maalin sankari maalaili jatkoa.

Naisten Liigan välierät on nyt saatu käyntiin. Toinen sarja KalPan ja Kiekko-Espoon välillä alkaa keskiviikkona. Toiset osaottelut pelataan kummassakin otteluparissa torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle