Mestis-seurat kokoustivat sarjajärjestelmästä – tiedote odotettavissa huomenna

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Espoo ja Jokerit ovat olleet tämän syksyn puhutuimpia Mestis-joukkueita.
Mestis-seurojen johtajat pitivät keskinäisen kokouksen torstaina. Aiheena oli sarjajärjestelmäuudistus.

Jääkiekon toiseksi korkeimman sarjatason Mestiksen seurajohtajat pitivät torstaina kokouksen koskien paljon puhuttua sarjajärjestelmäuudistusta. Paikalla olivat kaikkien sarjassa kilpailevien joukkueiden johtajat.

Jääkiekon korkein sarjataso Liiga oli alun perin avoin vuoteen 2000 asti, kunnes sitä laajennettiin Kärppien noustessa sarjaan. Tällöin sarja myös suljettiin. KalPa nousi sarjaan kabinettipäätöksellä vuonna 2005 voitettuaan Mestiksen mestaruuden.

Liigassa järjestettiin karsinnat vuosina 2009–13, mutta tällöin joukkuemuutoksia ei tullut. Tämän jälkeen sarja suljettiin jälleen. KooKoon, Sportin ja Jukureiden noustessa vuorollaan kabinettipäätöksellä ylimmälle sarjatasolle taloudellinen sekä urheilullinen kuilu kahden ylimmän sarjaportaan välillä on kasvanut valtavaksi.

Liiga tiedotti lokakuisessa tiedotustilaisuudessaan karsintojen palauttamisesta kevääksi 2025. Osana liiganousujärjestelmää on kuitenkin liigaosake, jonka hinnaksi on julkisuudessa kerrottu 3,67 miljoonaa euroa. Ensi kaudeksi liigalisenssiä ovat hakeneet Mestiksessä pelaavat Kiekko-Espoo ja TUTO.

– Tänään olivat kaikkien seurojen johtajat paikalla, mutta ei ole vielä mitään kommentoitavaa. Tulemme huomenna ulos yhtenäisellä tiedotteella, Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen kertoi STT:lle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle