Mestis rankaisi tuomareiden julkisesta kritisoinnista − Peliitoille 1 000 euron sakot ja päävalmentaja Vesa Petäjälle kahden ottelun toimintakielto

MESTIS / Uutinen
Vesa Petäjä antoi lehdistötilaisuudessa ronskia palautetta tuomaristolle.
Kuva © Jarno Hietanen
Peliittojen Vesa Petäjä joutuu kahden ottelun toimintakieltoon tuomareiden julkisesta kritisoinnista. Myös Petäjän edustama Peliitat saa 1 000 euron sakot. Petäjän ulostulo ei ole viime aikoina ainutlaatuinen Mestiksessä, sillä myös muut päävalmentajat ovat kantaneet korttansa kekoon.

Mestis asetti Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjän kahden ottelun toimintakieltoon tuomareiden julkisesta kritisoimisesta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Myös Petäjän edustamalle heinolalaiseuralle lätkäistiin tuntuvat 1 000 euron sakot. 

Mestis kertoi uutisessaan tuomareiden puolueettomuuden julkisen arvostelun johtavan toimintakieltoon ja kurinpitosakkoon seuralle. Myös erotuomareiden julkinen henkilökohtaisuuksiin menevä haukkuminen ja kurinpitopäätösten arvostelu lisäsi rangaistuksen kovuutta. 

"Saadun selvityksen perusteella valmentajan voidaan katsoa käyttäneen ottelun lehdistötilaisuudessa asiatonta kieltä liittyen erotuomaritoimintaan ja sen tasoon. Lisäksi valmentajan voidaan katsoa käyttäneen ilmaisua, jossa todetaan kurinpitäjän käytännössä päättävän siitä, ketkä pelaavat joukkueen seuraavassa ottelussa"Mestiksen kotisivuilla kerrotaan.

Tuomaritoiminta on ollut viime aikoina kuuma peruna Jääkiekkoliiton korkeimmalla sarjatasolla. Viime viikolla pelatun Ketterä−IPK-pelin jälkeen seurojen päävalmentajat Maso Lehtonen ja Niko Härkönen ottivat yhdessä kantaa tuomarityöskentelyyn

» Lähetä palautetta toimitukselle