Mestis-pakkien piste-ennätys uusiksi – Kiekko-Espoon Atro Leppänen pelaa todellista tykkikautta

MESTIS / Uutinen
Leppänen on pelipaikastaan huolimatta espoolaisten paras pistemies.
Kuva © Timo Savela
Leppänen rikkoi tiistai-illan TUTO-ottelussa viisi vuotta vanhan, Kalle Valtolan nimissä olleen ennätyksen. Leppänen on koonnut nyt tehot 18+29 – peräti 12 ottelua ennen runkosarjan päättymistä.

Kiekko-Espoon paras pistemies, puolustaja Atro Leppänen, kirjautti tiistaina nimensä Mestis-historiaan. Kakkossyöttö Oskari Lemetyisen tekemään avausmaaliin TUTOa vastaan oli Leppäselle ennätyksellinen 47:s tehopiste, mikä on Mestiksen puolustajien yhden kauden piste-ennätys.

Ennen Leppästä ennätys oli Kalle Valtolan nimissä. Hän iski läpimurtokaudellaan 2017–18 TUTOssa tehot 14+32. Leppäsen ylivoimaisuutta kuvastaa ennätyksen rikkoutumisajankohta: Kiekko-Espoolla on tämän illan jälkeen jäljellä vielä 12 runkosarjaottelua. 

Nykyisellä tahdillaan Leppänen, 24, on uusimassa myös Mestis-puolustajien maaliennätyksen. Tällä hetkellä hän sivuaa Kai Syväsalmen niin ikään TUTO-paidassa tekemää ennätystä, 18 maalia. 

Mänttäläislähtöinen Leppänen pelaa neljättä kauttaan Mestiksessä ja ensimmäistään Espoossa. Leppänen on koko Mestiksen pistepörssissä toisena edellään vain KeuPa HT:n Mikko Perttu, joka pelaa Keuruulla lainalla JYPistä. 

Sarjakärjessä olevien espoolaisten sisäinen pörssi on vahvasti puolustajien hallussa: Leppäsen jälkeen toisena on Ässistä tuttu Aleksi Matinmikko. Joukkueen tehokkain hyökkääjä on 37 pistettä iskenyt Janne Hämäläinen.

Muokattu 8.2.2023 kello 0.12: korjattu tehokkain hyökkääjä Tommi Huhtalasta Janne Hämäläiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle