Mestis lähtee yhteistyöhön Mielenterveyden keskusliiton kanssa: ”Mielenterveysongelmat ovat vaiettu salaisuus niin arkielämässä kuin myös urheilussa”

MESTIS / Uutinen
Mestis-kausi on keskeytettynä, mutta kulisseissa tapahtuu.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Häpeä pois kypärästä -kampanjalla pyritään tuomaan mielenterveysongelmia näkyviksi ja keräämään taloudellista tukea.

Mestis käynnistää Häpeä pois kypärästä -kampanjan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Kampanjan tarkoituksena on normalisoida mielenterveysongelmia, kannustaa hakemaan apua ajoissa ja kerätä rahaa sekä mielenterveystyöhön että Mestis-seuroille.

− Tuntuu, että nekin ihmiset, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin ajatelleet omaa mielenterveyttään tai tunteneet yksinäisyyttä, ovat joutuneet pandemian myötä käsittelemään näitä asioita. Mestis-alueilla asuu noin 1,3 miljoonaa suomalaista, joten tämä kampanja on merkittävä heidän tavoittamisekseen, jotka eivät tiedä, että meillä on tarjolla matalan kynnyksen apua, Mielenterveyden keskusliiton vaikuttavuusviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä kuvailee tiedotteessa.

− Haluamme konkretisoida sarjamme arvoja myös tekojen muodossa. Tässä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu saa rinnalleen pääyhteistyökumppaniksi Mielenterveyden keskusliiton, jonka kanssa meidän on luonnollista tehdä yhteiskunnan kannalta merkittäviä tekoja, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro kommentoi.

− Mielenterveysongelmat ovat monilta osin eräänlainen vaiettu salaisuus niin arkielämässä kuin myös urheilussa. Toivommekin, että tämän kampanjan avulla pystyisimme kannustamaan ihmisiä puhumaan mielenterveysongelmista avoimemmin sekä hakemaan rohkeasti apua ajoissa. 

Häpeä pois kypärästä -kampanjan suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut isossa roolissa Louhos Digital, jonka omiin arvoihin kampanja myös osuu.

− Yhteisöllisyyden lisääminen ja yksinäisyyden nujertaminen ovat yhteiskunnallisia tavoitteitamme, joihin myös Häpeä pois kypärästä -kampanja kohdistuu, Louhos Digitalin toimitusjohtaja Iiro Junnila linjaa. 

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Mielenterveys vaatii tekoja. On se sitten konkreettista auttamista − jota on yhtä lailla vapaaehtoistyö tai ystävän tukena oleminen − tai Taavi Vartiaisen kaltaista avoimuutta ja esikuvana toimimista.

Mestis otti Häpeä pois kypärästä -kampanjalla näkyvästi kantaa, NHL on jo vuosia ollut mukana Bell Let's Talk -kampanjassa. Suomen pääsarjalta Liigalta ja Jääkiekkoliitolta voisi myös odottaa vastaavia avauksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle