Mestis-karsinnoissa ei jäänyt epäilystä paremmuudesta

MESTIS / Uutinen
Suomi-sarjasta ei noustu ensi kaudelle Mestikseen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Koovee ja Peliitat osoittautuivat myös neljänsissä kohtaamisissa Hokkia ja Huntersia etevämmiksi. Ensi Mestis-kausi pelataan siis vanhoilla tutuilla joukkueilla.

Koovee rypisti päätöserässä ohi

Koovee saapui Kajaaniin katkaisun paikka mielessään ja sai vahvan alun, kun Julius Valtonen vei tamperelaiset johtoon jo pelin kahdeksannella minuutilla. Syötöt merkittiin Juuso Wallille ja Vili-Jesper Koivulalle. Hokki vastasi reilut kymmenen minuuttia myöhemmin illan ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Arttu Leskinen osui Heikki Klemetin ja Jarkko Heikkisen tarjoilusta.

Toisessa erässä kumpikin joukkue pääsi kahdesti ylivoimalle, jonka päälle Kooveen Miro Nalli rähisi itselleen käytöskympin. Erässä nähtiin siis runsaasti erikoistilannepelaamista, mutta ainoastaan Hokki onnistui tuloksenteossa. Klemetti oli jälleen pahanteossa, tällä kertaa maalintekijänä, ja syöttäjät olivat Erno Räisänen sekä Niko Saarenpää.

Päätöserän alussa Koovee joutui pahimmillaan kahden miehen alivoimalle, mutta selvitti ne. Reilut pari minuuttia jäähyjen päättymisen jälkeen vieraiden Santeri Sillanpää tasoitti pelin Ville Salorannan ja Ville Lehtosen syötöistä. Pian tämän jälkeen Koovee oli taas jäähyvaikeuksissa, mutta selvisi niistä.

Peli sai dramaattisen huipennuksen vain 19 sekuntia ennen loppua, kun Valtonen upotti kiekon kolmannen kerran isäntien verkkoon Sami Tammisen ja Erno Hopposen alustuksesta. Hokki otti lopussa vielä aikalisän ja maalivahdin pois, mutta ne eivät auttaneet. Mestis-paikka pysyi Tampereella voitoin 4-0.

Heinola jyräsi Porvoossa

Hunters aloitti Peliitat-ottelun vahvasti ja veikin avauserän laukaukset maalia kohti nimiinsä. Avausmaalia ei kuitenkaan syntynyt edes ylivoimasta huolimatta.

Toisen erän alussa Hunters hyödynsi illan toisen ylivoimansa, kun Nico Björkbacka osui Patrik Malleniuksen ja Teemu Mielosen syötöistä. Riemu jäi reilun viiden minuutin mittaiseksi, kunnes Reno Goodwin tasoitti Ville-Matti Koposen ja Petteri Haverin syötöistä.

Tästä ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti, kun porvoolaisten Miika Runsala hankki itselleen ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Samassa syssyssä Huntersin vaihtopenkki kuumeni siinä määrin, että joukkueelle tuomittiin myös 20 minuutin toimihenkilön käytösrangaistus. Peliittojen ylivoima jätti kuitenkin toivomisen varaa ja leijonanosa siitä meni tasavajaalla pelatessa joukkueen sorruttua väärään vaihtoon.

Toisen erän lopussa heinolalaiset ottivat jälleen yhden kaksiminuuttisen. Päätöserän alussa perään annettiin vielä 2+2 minuutin jäähy korkeasta mailasta ja Huntersilla oli huikea paikka nousta tasoihin. Päinvastoin kuitenkin kävi, sillä Santeri Koponen vei vieraat johtoon alivoimalla Pasi Kouvalaisen ja Henri Ruotsalaisen syötöistä erän kuudennella minuutilla.

Pelin ote siirtyi tämän jälkeen Peliitoille. Se pääsi muutaman minuutin sisään kahdesti ylivoimalle ja iski kaksi kertaa, kerran pian jäähyn loppumisen jälkeen ja kerran ylivoimalla. Ensin osui Mark Viitanen Joel Ojalan ja Koposen syötöistä ja hetkeä myöhemmin Lauri Heino Roope Mäkitalon ja Aleksi Ekin alustuksesta.

Pelin lopussa lukemat vielä kasvoivat, kun ensin isäntien Jaska Ojanperä osui Jonne Bryggerin syötöstä 19 sekuntia ennen loppua. Peliitat kuittasi maalin kuusi sekuntia myöhemmin Viitasen osuttua Koposen syötöstä.

Loppulukemat varmistivat Mestis-pelien jatkumisen myös Heinolassa ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle