Mestis julkaisi rajusti muuttuneen otteluohjelmansa − "Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma"

MESTIS / Uutinen
Ketterä lähtee kauteen puolustavana mestarina.
Kuva © Topi Lainio
50 ottelun runkosarja sisältää lohkojen sisäiset välisarjat. Pudotuspeleihin tulee Liigasta tuttu villi kortti -kierros.

50 ottelun runkosarjassa joukkueet jaetaan neljään lohkoon. A-lohkossa pelaavat Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS ja TUTO Hockey. B-lohkossa taistelevat Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo sekä KeuPa HT. C-lohkossa puolestaan ovat Hermes, IPK, Hokki ja RoKi.

Lohkojen sisäisesti mitellään välisarja, joka on viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen ja neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen. Kun päälle laitetaan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja, C-lohkon joukkueille tulee peräti kymmenen keskinäistä kohtaamista.

Muutos otteluohjelmaan johtuu koronan tuomista muutoksista. Tällaisella järjestelyllä otteluohjelma on helpompi pitää kasassa, vaikka kauden aloittaminen venyisi myöhempään ajankohtaan. Myös säästöjä syntyy lyhyempien pelireissujen vuoksi.

− Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kommentoi.

Pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta. Sijat 7.-10. taistelevat pääsystä puolivälieriin villi kortti -kierroksella. Tulevalla kaudella Mestiksestä voi pudota vain, jos lisenssiehdot seuraavalla kaudelle eivät täyty.

Kauden on tarkoitus alkaa 24.9. Sarjanousijat FPS ja Kiekko-Espoo aloittavat kautensa vierasotteluilla, kun FPS matkaa Vantaalle ja Kiekko-Espoo kohtaa TUTOn.

Runkosarja päättyy 13.3.

» Lähetä palautetta toimitukselle