Mestiksestä Tšekkiin siirtynyt Paavo Hölsä jatkaa uran helpoimman päätöksen myötä Prahassa

Muut Sarjat / Uutinen
Hölsä pelasi alkukauden K-Vantaan maalinsuulla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tšekkiin siirtynyt ja sopeutunut maalivahti allekirjoitti jatkosopimuksen ensi kaudesta.

Uudenvuodenaattona pelivarusteensa pakannut ja K-Vantaasta HC Slavia Prahaan siirtynyt maalivahti Paavo Hölsä on solminut vuoden jatkosopimuksen tšekkiläisseuran kanssa.

Praha oli Tšekin toiseksi korkeimman sarjatason taulukossa viimeisenä Hölsän hypätessä remmiin, mutta joukkue pusersi itsensä lopulta jopa pudotuspeleihin.

− Oli tiukka paikka. Olimme viimeisellä sijalla ja ylöspäin piti päästä, kun viimeinen tippuu suoraan, Hölsä kertaa lähtökohtiaan.

− Alku oli hankala, mutta sitten peli lähti rullaamaan ja otimme aika hyviä voittoputkia. Sitten teimme sellaisen tempun, jonka ei pitänyt olla mahdollista, eli pääsimme pudotuspeleihin.

Ensimmäisellä kierroksella eli niin sanotuissa säälipleijareissa yhdeksännelle sijalle itsensä kiilannut Praha kohtasi Dukla Jihlavan, joka meni ottelusarjasta jatkoon voitoin 2−1.

−Hieno tarina oli, tulee varmaan muisteltua lämmöllä sitten, kun pelit joskus loppuvat. Menee kärkipäähän omista peleistä, maalivahti muisteli kauden kehitystä.

Kolmeentoista otteluun Hölsä torjui lopulta kolme nollapeliä ja kasvatti torjuntatehonsa 92,7 prosenttiin. 

Hyvät otteet poikivat seuran puolelta kiinnostuksen jatkosopimukseen, eikä Hölsälläkään ollut tarvetta lähteä etsimään joukkuetta muualta. 

− Päällimmäiset syyt tuossa [aiemmin mainitut], jäi hyvä fiilis peleistä, mutta myös kaikki jään ulkopuolella on hoidettu viimeisen päälle. Ajattelin, että ilman muuta lyödään lukkoon, niin pääsee sitten heti elokuussa jatkamaan täällä touhuja.

29-vuotias veräjänvartija on ehtinyt urallaan jo nähdä yhtä ja toista. Prahalaisjoukkue saikin häneltä vielä epäsuoran kehun ja kiitoksen.

− Varmaan helpoin päätös uralla, että tekee tänne jatkodiilin, Hölsä kiteytti vielä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle