Mestiksessä vilkas uutispäivä – Ketterä julkaisi joukkueensa rungon

MESTIS / Uutinen
Ketterä kaappasi muun muassa Jani Taskulan Joensuusta.
Kuva © Timo Savela
Ketterä täräytti tuutista ulos peräti 16 sopimusta yhdellä kertaa. Uusista pelaajahankinnoista tiedottivat myös FPS, KeuPa, Kiekko-Vantaa ja RoKi.

Ketterä julkaisi kerralla suurimman osan tulevan kauden joukkueestaan. Uusina pelaajina Imatralle suuntaavat hyökkääjät Miku Ronkainen ja Jani Taskula sekä puolustaja Niko Liiri. Seura solmi myös jatkosopimukset peräti kolmentoista viime kaudella Ketterä-paitaa kantaneen pelaajan kanssa.

25-vuotias Ronkainen pelasi nappikauden Forssassa. Laitahyökkääjä oli FPS:n tehokkain pelaaja: hän teki runkosarjassa pisteet 15+28 ja karsinnoissa 3+5.

Joensuusta siirtyvä Taskula palaa puolestaan kotiseuduilleen. 20-vuotias SaiPa-kasvatti iski viime kaudella runkosarjassa JoKP:lle 20 maalia. Taskula on tuttu pelaaja Ketterän uudelle päävalmentajalle Kari Martikaiselle sekä SaiPa- että JoKP-ajoilta.

Kolmas uusi pelimies Ketterään on JYPin junioreista siirtyvä Liiri. 21-vuotias puolustaja käväisi pelaamassa viime kaudella yhden ottelun Mestistä KeuPassa, mutta tulee ensi kaudella pelaamaan debyyttikautensa miesten sarjoissa.

Jatkosopimuksen Ketterän kanssa solmineista pelaajista kokeneimpia ovat maalivahti Santeri Lipiäinen, puolustajat Santeri Salmela ja Jesse Viskari sekä hyökkääjät Mikko Haaparanta, Joona Lankinen ja Jesse Ruotsi.

Myös kesken viime kauden SaiPasta Ketterään siirtyneet hyökkääjät Aleksi Sinkkonen ja Roope Turunen jatkavat joukkueessa.

Lisäksi Ketterä solmi jatkosopimukset nuorten Aleksi Akkilan, Tomi-Petteri Ansion, Juho Hallikkaan, Aleksi Niemen ja Leevi Tanskasen kanssa. Akkilaa lukuun ottamatta pojat pelasivat vielä viime kaudella pääosin Ketterän U20-joukkueessa.

Kiekko-Vantaalle kolme uutta vahvistusta

Maalivahti Juuso Helomaa sekä hyökkääjät Niko Somppi ja Ville Sivonen pelaavat ensi kaudella Kiekko-Vantaan riveissä.

20-vuotias Helomaa siirtyy Vantaalle Raumalta, jossa pelasi kaksi viime kautta Lukon nuorissa. Hän torjui toissa kaudella Lukon U20-sarjan Suomen mestariksi ja pääsi esittelemään osaamistaan myös nuorten maajoukkueessa. Helomaa käväisi viime kaudella lainalla myös Hermeksessä, jossa pelasi viisi ottelua.

– Juuso on ikäkausimaajoukkueet läpikäynyt maalivahti ja oman ikäluokkansa kärkiveskareita Suomessa. Todella potentiaalinen ja lupaava molari, joka on menossa urallaan eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kommentoi.

Espoolaistaustainen Somppi, 23, pelasi viime kauden Heinolassa. Keskushyökkääjä iski Peliitat-paidassa kuusi maalia.

23-vuotias Sivonen on puolestaan pelannut yli sata Mestis-ottelua Joensuussa. Viime kaudella Sivonen saalisti 41 runkosarjaottelussaan tehot 2+6.

Ranskalaishyökkääjä IPK:sta KeuPaan

Ranskalainen Jules Gallet on KeuPan ensi kauden ensimmäinen ulkomaanvahvistus. Jo juniorivuosinaan Suomessa pelannut hyökkääjä pelasi viime kaudella IPK:ssa runkosarjatehoin 5+5.

22-vuotias Gallet on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pelata ennen Mestikseen tuloaan myös yli sata ottelua Ranskan liigassa sekä runsaasti poikien ja nuorten maaotteluita.

− Jules on vielä nuori pelaaja, jolla on kova halu kehittyä ja nousta aina Ranskan maajoukkueeseen asti. Gallet on isokokoinen voimahyökkääjä, jolla on kuitenkin potentiaalia myös pisteiden tekemiseen. Hän on varmasti iso apu meille varsinkin alivoimapelissä ja tuo pukukoppiin kivan lisän ranskalaista kulttuuria, KeuPa-luotsi Sami Ryhänen sanoo.

KeuPa kertoi samalla myös Kimi Kuuselan jatkosopimuksesta. 22-vuotias puolustaja pelasi viime kauden runkosarjassa 40 ottelua tehoin 0+4. Kuusela on pelannut urallaan myös Liigaa JYPin paidassa.

RoKin maalivahtitandemi valmiina

Rovaniemeläisten maalivahtikaksikko ensi kaudeksi on selvillä. Jo aiemmin jatkosopimuksen sorvannut Sami Suni saa aisaparikseen Romi Huunosen.

Huunonen, 21, siirtyy napapiirille Porista. Pari viime kautta Ässien U20-joukkueen rysää vartioinut maalivahti kävi katsastamassa Rovaniemen olosuhteet jo aiemmin keväällä. Huunonen torjui RoKissa lainavahtina kahdessa Mestis-ottelussa.

– Viime vuoden visiitti antoi osviittaa siitä, miten hyvät olosuhteet ja puitteet Rovaniemellä on ottaa seuraavia kehitysaskelia uralla. Se fiilis minkä yleisö halliin loi, oli mieletön. Nyt tehdään hommia kesä, että saadaan lisää menestystä Lappiin kauden päätteeksi, Huunonen hehkuttaa.

HPK-junnujen kippari Forssaan, Hokille taas jatkosopimus

FPS on tehnyt sopimuksen Justus Ojalan kanssa. 20-vuotias keskushyökkääjä siirtyy vihreäpaitoihin Hämeenlinnasta, jossa toimi U20-joukkueen kapteenina. Ojala teki viime kaudella U20 SM-sarjan runkosarjassa tehot 15+12.

Hokki on puolestaan tehnyt jatkosopimukset Eemil Heikuran kanssa. Hokki-kasvatti Heikura nousi viime kaudella Mestis-miehistöön. 20-vuotias puolustaja pelasi runkosarjassa 34 ottelua, joissa syötti neljä maalia.

Hermeksen nuori Juuso Nykänen, 19, sen sijaan siirtyy Tapparan organisaatioon. Nykänen otti menneellä kaudella vakiopaikan kokkolaishyökkäyksestä. Hän teki runkosarjassa yhdeksän ja pudotuspeleissä kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle