Mestiksessä tapahtuu: uusia hankintoja, jatkosopimuksia ja lopettajia

MESTIS / Uutinen
Miro Keskitalo astelee jäälle Kiekko-Espoon pelaajajoukon mukana myös tulevalla kaudella.
Kuva © Timo Savela
Hokki hommasi takalinjoilleen Niko Mikkolan, Kiekko-Espoo solmi jatkosopimuksen kapteeninsa Miro Keskitalon kanssa ja RoKi täydensi rivejään nuorilla. Petrus Lintonen ja Sakari Turtiainen sen sijaan ilmoittivat lopettavansa.

Niko Mikkola vahvistaa ensi kaudella Hokin puolustusta. 26-vuotias Mikkola aloitti viime kauden Puolan liigassa, josta siirtyi vuodenvaihteessa Romaniaan.

Oululaislähtöinen puolustaja on ollut aiemmin RoKissa, SaPKossa ja Kiekko-Vantaassa pelatessaan yksi Mestiksen tehopuolustajista.

– Minulta on ensi kaudella odotettavissa periksi antamatonta ja voitontahtoista taistelua takalinjoilla, Mikkola lupaa.

Kippari-Keskitalo jatkaa Espoossa

Kiekko-Espoon mestarijoukkueen kapteenina toiminut Miro Keskitalo kuuluu joukkueen kalustoon myös ensi kaudella.

– Upeat fiilikset jatkaa Espoossa. Tämä on paikka jossa joukkue ja organisaatio haluavat varmasti voittaa joka ikinen ilta. Kaupunki osoittaa sitoutumistaan ja hienoa nähdä, että avausottelu täyttää areenan jo yli kuukausi ennen matsia, Keskitalo hehkuttaa.

27-vuotias Keskitalo kuuluu Mestiksessä sarjan kokeneempaan kaartiin. Mestiksen lisäksi puolustajalla on kokemusta Liigasta lähes parinsadan ottelun verran, minkä lisäksi hän on kiekkoillut myös yhden kauden Tanskassa.

Viime kausi oli Keskitalolle rikkonainen. Hän pelasi runkosarjassa ainoastaan 18 ottelua, mutta kuului pudotuspeleissä kultamiehistön runkopelaajiin.

RoKi täydensi rivejään omilla nuorilla

RoKi on tehnyt yksivuotiset pelaajasopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa. Hyökkääjät Valtteri Lindroos ja Tuomas Örn sekä puolustajat Miska Merkkiniemi ja Leevi Siira pelasivat viime kaudella lähinnä rovaniemeläisten U20-joukkueessa.

21-vuotias Lindroos oli RoKi-nuorten paras maalintekijä 20 osumallaan. Hän onnistui maalinteossa viime kaudella myös Mestiksessä sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Myös Örn, 20, debytoi viime kaudella Mestiksessä. Nuorten liigassa hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies.

Myös puolustajat Merkkiniemi, 20, ja Siira, 22, pelasivat viime kaudella kourallisen Mestis-pelejä kumpainenkin. Siira iski lisäksi nuorten puolella kovat pisteet tilastoihinsa: 43 runkosarjaottelussa syntyi tehot 15+23.

FPS-luottomies ja tehopakki lopettavat

Maalivahti Petrus Lintosta tai puolustaja Sakari Turtiaista ei nähdä enää ensi kaudella Mestis-jäillä. Kumpikin kokeneista pelaajista ilmoitti lopettavansa peliuransa.

31-vuotias Lintonen kuului forssalaisten viime aikojen kokeneimpiin pelaajiin. Hän teki debyyttinsä FPS-paidassa jo kaudella 2008–2009 ja vartioi sen jälkeen kasvattiseuransa maalia yli 300 ottelussa.

Lintonen oli mukana nostamassa FPS:aa takaisin Mestikseen ja kuului sen jälkeen kaikilla kolmella kaudella seuran Mestis-miehistön runkopelaajiin. Hän pelasi urallaan Suomi-sarjaa myös Joensuussa, Kaarinassa ja Kalajoella ja oli juhlimassa kahtena kautena sarjatason mestaruutta.

Kiekko-Espoota kaksi edelliskautta edustaneen 29-vuotiaan Turtiaisen viimeiseksi peliksi jäi vierasfinaali Imatralla, joka päättyi espoolaisten mestaruusjuhliin.

Karhu-Kissoissa kiekkouransa aloittanut Turtiainen pelasi Mestiksessä pitkälti yli 300 ottelua ja kuului sarjan parhaimmistoon lähes kaikilla kausillaan. Kiekko-Espoon lisäksi hän edusti Hokkia, Kiekko-Vantaata ja KeuPaa.

Viime kevään mestaruutensa lisäksi Turtiainen ehti voittaa Mestiksessä myös kolme hopeaa: Hokissa 2016, KeuPassa 2019 ja Kiekko-Espoossa 2022.

Mestis-pelaajia myös muualle

Viime kauden FPS-miehistöstä poistuu myös Eppu Varjamo. 22-vuotias hyökkääjä jatkaa Jatkoajan tietojen mukaan peliuraansa kakkosdivarissa Paimion Kiekkoseurassa.

Varjamo teki viime kaudella runkosarjassa tehot 5+13 ja oli neljällä maalillaan FPS:n paras maalintekijä karsinnoissa. Hän on pelannut Mestistä aiemmin myös KOOVEEssa sekä yhden ottelun Liigaa Ilveksen riveissä.

Joensuun Kiekko-Pojissa pelannut Rayen Petrovický matkaa puolestaan Tšekkiin. 21-vuotias puolustaja on solminut koeaikasopimuksen Extraliga-joukkue Bílí Tygři Liberecin kanssa.

Viime kaudella TUTOn vakiokokoonpanoon noussut Viron maajoukkuehyökkääjä Rasmus Kiik siirtyy synnyinmaahansa. Kiikin uusi seura on Latvian Optibet Hokeja Līgaan osallistuva tallinnalainen HC Panther.

Peliittojen kärkipelaajiin kuulunut Aleksander Jakimenko, 26, jatkaa puolestaan uraansa Ranskan Division 1:ssä pelaavan Neuilly-sur-Marnen vahvistuksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle