Mestiksessä puhkottiin bussin renkaat – Suhina ja kuljettajan valppaus pelastivat LeKin hengenvaaralta

MESTIS / Uutinen
LeKillä kävi onni onnettomuudessa.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKin Mestis-joukkueen linja-auton renkaita puukotettiin tänään ottelutapahtuman aikana Rovaniemellä. Ei ollut kaukana, etteivät lempääläläiset olisi lähteneet tien päälle hengenvaarallisilla renkailla.

Mestiksen RoKi–LeKi-puolivälieräottelusarjan tänäisen kohtaamisen aikana Rovaniemellä sorruttiin äärimmäiseen typeryyteen, toisten ihmisten hengen vaarantamiseen. Vierailija LeKin linja-auton kolmea rengasta viillettiin ja pistettiin terävällä työkalulla.

Kaikeksi onneksi LeKin linja-autonkuljettaja äkkäsi ilkivallan ennen liikkeelle lähtemistä. Hän kuuli renkaisiin tehdyistä rei'istä purkautuneen ilman suhinan ja huomasi sen vuoksi tarkastaa renkaat. Asiasta kertoi Jatkoajalle LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela. Rovaniemen ilta on pimeä, eikä ilkivaltaa olisi välttämättä huomattu, jos ei olisi menty nimenomaisesti tarkastamaan renkaita.

Jos lempääläläiset olisivat lähteneet maantievauhtiin puukotetuilla renkailla, hengenvaara olisi ollut selviö.

Joukkue pääsi uusilla renkailla taipaleelle keskiyöllä. Paikallinen rengasfirma vaihtoi Kuuselan mukaan kumit "formulatyyliin". Ilkivallan tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa. Ei ole myöskään tiedossa, onko poliisi tarttunut tapaukseen.

LeKi voitti ottelun maalein 2–6 ja eteni Mestiksen välieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle