Mestiksessä käyttöön punainen kypärä - aloittaa yhteistyön Veripalvelun kanssa

MESTIS / Uutinen
Jatkossa hyvällä käyttäytymisellä saa päähänsä punaisen kypärän.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Yhteistyösopimuksen pituus on kolme vuotta.

Mestis ja Suomen punaisen ristin Veripalvelu ovat solmineet kolmen vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen. Aloite yhteistyöhön tuli Mestiksen puolelta.

− Innostuimme ajatuksesta oikeastaan heti, tapasimme, ja löysimme yhteisen sävelen nopeasti, kun huomasimme että Mestiksen johdon halu ja innostus tehdä jotain hyvää vaikuttavasti ja konkreettisesti oli aitoa, kertoo Veripalvelun yhteisömarkkinoinnin koordinaattori Kaisu Maijala Mestiksen tiedotteessa.

Maijalan mukaan sopimus auttaa hankkimaan verenluovuttajia, joita Veripalvelun oma viestintä ei välttämättä tavoita. Yhteistyön tavoitteena on pelastaa tuhansia ihmishenkiä.

− Jos tämä joukko lähtee tosissaan liikkeelle, meillä on upea mahdollisuus moninkertaistaa apu potilaille. Tarvitsemme tällä hetkellä erityisesti lisää uusia verenluovuttajia 18 vuotta täyttäneistä.

Kaukalon sisäpuolella yhteistyö tulee näkymään kuukauden vastuullisena pelaajana, joka kantaa Veripalvelun punaista kypärää. Vastuullisen pelaajan kriteereihin kuuluu esimerkillinen käyttäytyminen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Konsepti lanseerataan helmikuussa.

− Kypärät ovat jääkiekossa yksi vahvimmista keinoista viestiä sarjan arvoista. Seurat valitsevat pelaajistaan kuukauden vastuullisen pelaajan itse, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro avaa.

Kypärien lisäksi ensi kaudella käynnistyy Hengenpelastaja-liiga, jossa virtuaalisesti seurataan Mestis-seurojen kannattajien sekä toimihenkilöiden verenluovutusaktiivisuutta. Aktiivisin verenluovuttajaseura palkitaan Mestiksen palkintogaalassa Vuoden hengenpelastaja -palkinnolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle