Mestiksen kurinpito lateli kolme pelikieltoa - lisäksi Ketterän valmentajalle toimitsijakieltoa

MESTIS / Uutinen
Ketterän Matias Lehtosella ei ole asiaa penkin taakse kahdessa seuraavassa ottelussa.
Kuva © Timo Savela
Yhteensä kurinpitoryhmä määräsi 11 ottelua pielikieltoa sekä 2 ottelua toimitsijakieltoa.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen tuomittiin kahden ottelun toimitsijakieltoon. Ketterä-käskijä sai epäurheilijamaisesta käytöksestä pelirangaistuksen viime keskiviikon ottelussa K-Vantaata vastaan. Lehtonen oli tullut ottelun jälkeiseen tiedotustilaisuuteen, vaikka sääntöjen mukaan pelirangaistuksen saaneen pitäisi pysytellä pukukopissa.

− Otteluvalvojan raportin mukaan Lehtonen on tilanteessa alkanut kiivaasti ja ääntään korottaen vaatimaan tilaisuudessa olevien kuulleen otteluvalvojalta selvitystä kentän tapahtumista, kurinpitoryhmä muotoilee päätöksessään.

TUTOn Nico Friman sai selästä taklaamisesta yhden ottelun pelikiellon perjantai-illan kamppailussa K-Vantaata vastaan. Päätökseen erityisesti vaikutti lohipaitojen Jussi Pelto-Arvon loukkaantuminen tilanteessa.

− Kurinpitoryhmä ei näe tilanteessa erityistä tahallisuutta. Kurinpitoryhmä katsoo kuitenkin Frimanin käyttävän tilanteessaan oikeaa kättään siten, että se osaltaan edesauttaa pelaajan ajatumista pää edellä laitaan.

Pässipaitojen ja kokkolalaisten taistosta kaksi pelaajaa pelikieltoihin

SaPKon Tommi Laaksolle tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus polvitaklauksesta keskiviikon kierroksella Hermestä vastaan. Mestiksen kurinpito on määrännyt Laakson tapauksesta kolmen ottelun pelikieltoon.

− Pelaajan tarkoitus on ollut ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaan ja ensisijaisesti polvellaan vastustajan polveen tai reiteen, kurinpitoryhmä toteaa.

Samasta ottelusta Hermeksen Samuel Sikstus tuomittiin neljän ottelun pelikieltoon laitataklauksesta. 

− Vastustaja on taklaushetkellä siinä määrin irti laidasta, että vastustaja sinkoutuu taklauksen seurauksena voimakkaasti laitaa vasten.

» Lähetä palautetta toimitukselle