Mestiksen karsintasarja puolivälissä: TUTO hurjastelee kärjessä, D-Kiekolle avausvoitto

MESTIS / Uutinen
TUTO on kulkenut karsinnoissa voitosta voittoon.
Kuva © Timo Savela
Sarjapaikkojaan puolustavat Mestis-joukkueet ovat olleet vahvoina karsintasarjassa. Kaikki viisi peliään voittanut TUTO johtaa sarjaa.

Mestiksen karsintasarjasta on pelattu nyt puolet. Neljä Mestiksen huonointa ja kaksi Suomi-sarjan parasta joukkuetta mittelevät toisiaan kaksinkertaisena pelattavassa sarjassa.

Mestis-paikka ensi kaudelle on luvassa sarjan neljälle parhaalle. Karsinnat ovat ainakin toistaiseksi kulkeneet sarjapaikkojaan puolustavien Mestis-seurojen komennossa.

JOUKKUE OTT MAALIT PISTEET
1. TUTO 5 29-8 15
2. Peliitat 5 24-14 11
3. SaPKo 5 17-16 9
4. KOOVEE 5 14-16 6
5. D-Kiekko 5 11-23 3
6. JHT 5 11-29 1

 

TUTO hurjastelee kärjessä, SaPKolla vakavia taloushuolia

TUTO haki Jere Huhtamaan nollapelin myötä suvereenin 5–0-voiton Savonlinnasta. Ilman yhtään pistemenetystä pelannut TUTO on jo käytännössä varmistanut sarjapaikkansa uusimisen.

Myös SaPKo on tappiosta huolimatta hyvissä asetelmissa karsintasarjassa. Savonlinnalaisten pelaaminen ensi kaudella Mestiksessä on kuitenkin siitä huolimatta kaikkea muuta kuin varmaa.

– Jos jostain ei tämän kuun aikana löydy vähintään 100 000 euroa, niin ensi kautta ei tule, SaPKon talouspäällikkö Jorma Repo kertoi Itä-Savossa.

Peliitat nousi viime hetkillä rinnalle ja ohi, D-Kiekolle etulyöntiasema Suomi-sarjan mestaruuteen

Peliitat nousi Tampereella ahdingosta voittoon ja samalla karsintasarjan kakkossijalle. KOOVEE johti kamppailua lähes alusta loppuun, kunnes Juuso Arola tasoitti pelin ajassa 58.47.

Niklas Virtanen iski Peliitoille voittomaalin vain hetkeä myöhemmin ja Juuso Jämsen viimeisteli vielä tyhjiin loppulukemat 2–4.

Sarjan häntäkamppailussa Suomi-sarjasta nousua tavoittelevat JHT ja D-Kiekko kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Tasainen ja jännittävä ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun jyväskyläläisten kokenut Henri Niemi iski 2–3-voittomaalin nollakulmasta.

JHT ja D-Kiekko ratkovat keskinäisissä kohtaamisissaan myös Suomi-sarjan mestaruuden. Ratkaiseva toinen kohtaaminen pelataan Jyväskylässä 27.4.

» Lähetä palautetta toimitukselle