Mestiksen hopeamitalisti vahvistamaan Peliittojen puolustusta

MESTIS / Uutinen
HPK ei käyttänyt sopimuksessa ollutta optiota ja Tyni vaihtaa Hämeenlinnan Heinolaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Liiga-uransa avausmaalin HPK:n runkosarjan toisessa ottelussa JYP:n verkkoon tehnyt puolustaja Paavo Tyni ei jatka koeajan jälkeen hämeenlinnalaisten mukana. Ura jatkuu Heinolassa Peliittojen matkassa. Sopimus Heinolaan kattaa alkavan kauden.

Vasemmalta laukova Paavo Tyni, 22, on uransa aikana pelannut junioreiden C-,B-, A- sarjassa ainoastaan Hämeenlinnan Pallokerhon riveissä ja Mestistä aikaisemmin viime kaudella KeuPa HT:n mukana. Tälle kaudelle Tyni sai mahdollisuuden näyttää taitojaan HPK:n Liiga-joukkueen mukana, mutta näyttöpaikat jäivät vain yhteen Liiga-otteluun sekä kahteen CHL-otteluun ennen kuin valmennusryhmä teki päätöksensä olla käyttämättä sopimuksessa ollutta optiota koeajan jälkeen. 

Menestystä Tynille on kertynyt niin junioreissa kuin Mestiksen puolella, sillä hän on voittanut kausilla 2012-2013 B2-junioreiden suomen mestaruuden, 2016-2017 A-junioreiden suomen mestaruuden, 2017-2018yhdessä HIFK:n Niko Seppälän kanssa A-junioreiden maalipörssin sekä viime kaudella palkintokaappiin tuli Mestiksen hopeamitali. 

Tyni tuo heinolalaisten joukkueeseen leveyttä, sillä hän pystyy paikkaamaan myös joukkueen hyökkäyskalustoa. B-junioreissa hän pelasi sekä hyökkääjänä että myöskin puolustajana. Puolustajana hän on toiminut kauden 2014-2015 marraskuusta lähtien, kun hän yhdessä HPK:n valmennusryhmän kanssa päätti lopulta siirtyä lopullisesti puolustajaksi paikattuaan alkukauden hyökkääjänä puolustajien loukkaantumishuolia.

» Lähetä palautetta toimitukselle