Mestaruustriplan Tšekissä voittanut veljespari Jukureihin

LIIGA / Uutinen
Michal Kovarcik on aiemmin kamppaillut suomalaisseuroja vastaan CHL:ssä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Mikkelin Jukurien hyökkäyskalusto saa tšekkiväriä kaksin kappalein, kun veljekset Michal ja Ondrej Kovarcik siirtyvät joukkueeseen.

Tšekkiveljekset Michal ja Ondrej Kovarcik tekivät Jukurien kanssa kaksivuotiset sopimukset. Kaksikko on pelannut viimeiset viisi kautta Tšekin Extraliigan kolme viimeisintä mestaruutta voittaneen Trinecin miehistöstä. Tänä keväänä Trinec kaatoi finaalisarjassa Sparta Prahan otteluvoitoin 4−2.

— Veljekset ovat pelanneet lähes koko uransa samassa ketjussa, joten kemiat ovat kunnossa. Uskon, että heidät nähdään myös ensi kaudella samassa vitjassa. Yhdessä he tuovat meille voittamisen kulttuuria, sillä he olivat isossa roolissa Trinecin menestyksekkäässä pleijarikeväässä, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Veljeksistä nuorempi Michal, 25, teki päättyneellä kaudella runkosarjassa 41 ottelussa tehot 6+12=18 ja 14 pudotuspeliottelussa kartutti pistetiliä kuudella pisteellä. 26-vuotias Ondrej puolestaan iski runkosarjassa 53 ottelussa 26 pistettä, jonka lisäksi hän viimeisteli pudotuspeleissä kaksi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

Keskushyökkääjänä pelaavalla Michalilla on kokemusta runsaasti Tšekin ikäkausimaajoukkueista ja vyöltä löytyy myös kolme A-maaottelua. 

Kovarcikit eivät ole perheensä ainoita jääkiekkoilijoita. Heidän velipuolensa on yli 600 ottelun mittaisen uran NHL:ssä tehnyt ja kahdet MM-kilpailutkin pelannut Tomas Fleischmann.

— Suomessa pelaaminen on ollut minulle aina suuri unelma. Kun kuulin, että Jukurit on kiinnostunut minusta, olin todella innoissani, varsinkin kun voimme pelata veljeni kanssa edelleen yhdessä. Haluan kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi, ja uskon, että Jukurit on siihen oikea paikka, toteaa Ondrej.

— Kysyin Liborilta [Zabransky] ja Simonilta [Stransky] Jukureista, ja he kertoivat, että asiat ovat hoituneet täällä erinomaisesti. Puhuttuani vielä puhelimessa valmentaja Jokisen kanssa, tiesin, että haluan tulla juuri Jukureihin, Michal kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle