Menestynyt arvokisapelaaja Brianna Decker lopettaa uransa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Decker pelasi mittavan uran.
Kuva © Getty Images
Yhdysvaltalainen huippukiekkoilija Brianna Decker on päättänyt lopettaa pelaajauransa 31-vuotiaana. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi olympiamittelö Suomea vastaan.

Brianna Decker, 31, lopettaa, uutisoi muun muassa pohjoisamerikkalaismedia NBC.

Yhdysvaltalaishyökkääjä voitti mittavalla urallaan kolme olympiamitalia, joista kirkkaimpana kultamitali vuoden 2018 Etelä-Korean olympialaisista. Decker voitti myös muhkeat kuusi maailmanmestaruutta Yhdysvaltojen riveissä.

Decker valittiin uransa aikana kolmesti MM-kisojen tähdistökentälliseen. Hän on kertaalleen myös voittanut MM-kisojen pistepörssin sekä kertaalleen hänet on noteerattu MM-turnauksen parhaana hyökkääjänä. Jo yliopistokiekkoa pelatessaan Deckeristä tuli maajoukkueen vakiokasvo ja uransa varrella hän kuului usein myös Yhdysvaltojen joukkueen kapteenistoon.

Hän loukkaantui uransa viimeiseksi jääneessä ottelussaan, olympiakisojen avausmittelössä Naisleijonia vastaan.

Ennen virallista lopettamispäätöstään Decker on jo astunut valmennuspuuhiin, sillä hänet on nähty maansa alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmennusryhmässä. Viimeksi hän oli apuvalmentajan roolissa MM-kisoissa Östersundissa tammikuussa. Noissa kisoissa Yhdysvallat voitti pronssiottelussa Suomen.

» Lähetä palautetta toimitukselle