Meksikolaissyntyinen Kristian Afanasjev paikkaamaan IPK:n sentterivajetta loppukaudeksi

MESTIS / Uutinen
Kristian Afanasjev tulee paikkaamaan loukkaantunuttaJere-Matias Alasta (kolmas vasemmalta) loppukaudeksi.
Kuva © Saimi Airaksinen
IPK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen meksikonvenäläisen hyökkääjä Kristian Afanasjevin kanssa. Pelaajahankinta tuli ajankohtaiseksi Peli-Karhuille, kun luottosentteri Jere-Matias Alasen kausi päättyi loukkaantumiseen.

IPK on solminut loppukauden kestävän sopimuksen keskushyökkääjä Kristian Afanasjev, 21, kanssa. Meksikon ja Venäjän passit omistava hyökkääjä on pelannut alkukauden VHL:ssä Dynamo St. Petersburgin joukkueessa. Afanasjev on summannut rikkonaisella alkukaudella 15 peliin tehot 3+4. 

− Hienoa palata Suomeen. Olen kaivannut aikaa Suomessa, joten olen todella innoissani. Minulla kova halu päästä pelaamaan ja auttaa joukkuetta voittamaan, Afanasjev kommentoi IPK:n tiedotteessa.

Afanasjev ei ole täysin tuntematon nimi suomalaisille, sillä kaudella 2016-2017 hän edusti Lappeenrannan SaiPaa. Pelejä kertyi A-junioreissa 13 ja Liigan puolella 8. Raamikkaan sentterin Iisalmeen vie IPK:n kärkisentteri Jere-Matias Alasen kauden päättävä loukkaantuminen. 

− Alasen loukkaannuttua meille tuli äkillinen tarve vahvistaa sentteriosastoa. Olemme saaneet Kristianista positiivista tietoa ja nähneet hänen pelejään. Saamme hänestä vahvan hyökkääjään molemmissa päissä kenttää, kommentoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

Afanasjevistä tulee IPK:n Mestis-historian viides Venäjän passin omistava pelaaja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle