McDavid, Pastrňák ja Tkachuk tyrkyllä NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi – Aleksander Barkov ja Juuse Saros huomioitiin työstä kaukalon ulkopuolella

NHL / Uutinen
Connor McDavid on sekä toimittajien että pelaajien arvostama.
Kuva © Getty Images
NHL on julkaissut palkintojensa finalisteja. Connor McDavid ja David Pastrňák pärjäsivät sekä pelaajien että toimittajien äänestyksessä.

Edmonton Oilersin Connor McDavid, Boston Bruinsin David Pastrňák ja Florida Panthersin Matthew Tkachuk muodostivat kärkikolmikon toimittajien äänestyksessä NHL-runkosarjan arvokkaimmasta pelaajista ja heidät nimettiin täten ehdokkaiksi Hart Trophyyn.

McDavid ja Pastrňák pääsivät kolmen kärkeen myös pelaajien äänestyksessä runkosarjan parhaasta pelaajasta. Heidän lisäkseen San Jose Sharksin puolustaja Erik Karlsson nimettiin ehdolle Ted Lindsay Awardiin.

Winnipeg Jetsin Connor Hellebyuck, New York Islandersin Ilja Sorokin ja Boston Bruinsin Linus Ullmark selvisivät finalisteiksi Vezina Trophyyn, joka jaetaan parhaalle maalivahdille. Nashville Predatorsin Juuse Saros ei siis mainiosta kaudestaan huolimatta päässyt ehdolle.

Vuoden valmentajalle jaettavan Jack Adams Awardin saa joko Seattle Krakenin Dave Hakstol, Boston Bruinsin Jim Montgomery tai New Jersey Devilsin Lindy Ruff. Sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle juhlistava Masterton Trophy puolestaan menee Arizona Coyotesin Clayton Kellerille, Pittsburgh Penguinsin Kris Letangille tai Chicago Blackhawksin Alex Stalockille.

Humanitaarista työtä ja johtajan ominaisuuksia sekä kentällä että sen ulkopuolella huomioivalla King Clancy Trophylla on hieman pidempi ehdokaslista, sillä jokaisesta seurasta on yksi pelaaja ehdolla. Suomalaisista listalla ovat Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Nashville Predatorsin Juuse Saros. Koko ehdokaslista on nähtävissä alla.

Finalistit parhaan puolustajan ja vuoden tulokkaan palkintoihin julkaistiin jo aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle