Mattila, Gallet ja Tavernier jatkavat KalPassa − "Kaikilla on korkea työmoraali ja he luovat pohjaa meidän pelaamiselle"

LIIGA / Uutinen
Mattila pääsee juhlimaan nyt myös jatkosopimusta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Mattila ja Gallet jatkavat kuopiolaisten riveissä vuoteen 2024 asti. Tavernierin jatkopahvi kattaa ensi kauden.

KalPa solmi jatkosopimukset puolustajiensa Jesper Mattilan ja Hugo Gallet'n sekä hyökkääjä Sami Tavernierin kanssa. Mattilan jatkopestin pituus on kaksi vuotta. Gallet'n ja Tavernierin kontrahteja pidennettiin vuodella. Gallet'n entinen sopimus ulottui kuitenkin jo vuoteen 2023, joten tuore sopimus alkaa vasta tuolloin.

− Kaikki kolme pelaajaa ovat tärkeitä palasia meidän tulevaisuuden kannalta. Kaikilla on korkea työmoraali ja he luovat pohjaa meidän pelaamiselle. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa ja heillä on potentiaalia kehittyä seuraavalle tasolle täällä Kuopiossa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Mattila, 24, saapui KalPaan viime kaudeksi ja teki runkosarjassa 10 pistettä. Tällä kaudella 16 ottelua ovat tuoneet tehot 1+2=3. Hänen veljensä Julius Mattila edustaa Lukkoa.

Gallet, 24, murtautui kuopiolaisten kokoonpanoon viime kaudella ja on tämän kauden alussa osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta. 16 ottelua ovat tuoneet tehot 3+3=6 ja jääaikaa yli 17 minuuttia per ottelu.

− Kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla hyvä tähän mennessä ja tuntuu siltä, että tekemiseni paranee päivä päivältä. Olemme joukkueena pelanneet hyvin, mutta joskus emme vain saa ansaitsemaamme tulosta. Täytyy vain jatkaa työntekoa samalla tasolla ja onnistumisia tulee yhä enemmän, ranskalainen toteaa.

Hyökkääjä Tavernierilla, 24, on käynnissä ensimmäinen täysi Liiga-kausi. 11 tämän kauden ottelua ovat kartuttaneet Tavernierin pistepussia kahdella syöttöpisteellä. Liiga-uran 35:ssa ottelussa hän on tehoillut pisteet 2+5=7.

Suomen ja Ranskan kansalainen Tavernier pelasi ennen Suomeen tuloaan pitkään Pohjois-Amerikassa, muun muassa yliopistosarja NCAA:ssa. Ennen siirtymistään KalPaan kaudella 2020−21 hän pelasi Ranskan liigan Chamonix'ssa 11 ottelua tehoin 4+7=11.

» Lähetä palautetta toimitukselle