Mattias Bäckman ja Radek Mužík Tapparaan − "Grönborgilla on ollut suuri rooli Mattiaksen hankinnassa"

LIIGA / Uutinen
Toinen hankinnoista on Tapparan tuoreelle päävalmentajlle Rikard Grönborgille tuttu pelaaja.
Kuva © Getty Images
Puolustaja Bäckman ja hyökkääjä Mužík saapuvat Tapparaan vuoden sopimuksilla.

30-vuotias Mattias Bäckman ja 22-vuotias Radek Mužík vahvistavat hallitsevan Suomen mestarin Tapparan rivejä vuoden mittaisilla sopimuksilla. Kummankin pelaajan sopimukseen sisältyy kolmen kuukauden koeaika.

Viime kauden täysin pelaamatta ollut ja sitä ennen muutaman kauden Frölundaa edustanut Bäckman on Detroit Red Wingsin varaus vuodelta 2011. Hänellä on takanaan monipuolinen ja kansainvälinen ura. Hän on kotimaansa sarjojen lisäksi pelannut Pohjois-Amerikassa sekä Sveitsin pääsarjassa. Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborgille Bäckman on entuudestaan tuttu.

− Grönborgilla on ollut suuri rooli Mattiaksen hankinnassa. He voittivat yhdessä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2012, jolloin Rikard toimi Ruotsin apuvalmentajana Roger Rönnbergin tiimissä, urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo päävalmentajan vaikutuksesta Bäckmanin seuravalintaan.

Tuomenoksa kuvailee Bäckmania kokeneeksi puolustajaksi, jolla on loukkaantumishistoriastaan huolimatta vielä kova halu pelata. 

Mužík saapuu Tampereelle niin ikään SHL-kaukaloista. Luleåta ja Örebrota viime kaudella edustanut hyökkääjä teki 44 ottelussa kaksi maalia

− Radek on vasta nuori pelaaja, mutta hänellä on jo runsaasti kokemusta Ruotsin pääsarjatasolta. Hän on energinen ja isokokoinen hyökkääjä, jolla on kaikki ainekset nousta aina huippupelaajaksi asti. Tällä hetkellä hän tuo leveyttä hyökkäyskalustoomme, Tuomenoksa virkkoo.

Kaksikko liittyy Tapparan riveihin elokuun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle