Massachusettsille USA:n yliopistomestaruus − suomalaismaalivahdille nollapeli loppuottelussa

Muut Sarjat / Uutinen
Filip Lindberg torjui Massachusettsin yliopistomestariksi.
Yhdysvaltojen yliopistosarjojen mestaruus ratkaistiin lauantaina. Voittajaksi jyräsi ensimmäistä kertaa historiassaan Massachusettsin yliopistojoukkue, joka kukisti loppuottelussa St. Cloud Staten joukkueen 5−0.

Yliopistosarjojen pudotuspelivaiheeseen pääsi 16 joukkueetta, ja kun neljä alueellista mestaria oli selvitetty, nämä joukkueet pääsivät lopputurnaukseen, joka pelattiin tänä vuonna Pittsburgh Penguinsin kotihallissa PPG Paints Arenalla.

Välierävaiheessa Massachusettsin yliopistojoukkue kukisti Minnesota-Duluthin 3−2 ja St. Cloud State Minnesota Staten 5−4. Lauantaina pelattiin loppuottelu, jossa Massachusettsin joukkue otti selvän 5−0-voiton.

Massachusettsin maaleista finaalissa vastasivat Aaron Bohlinger, Reed Lebster, Philip Lagunov, Matthew Kessel ja Bobby Trivigno. Maalilla pelasi suomalainen, vuoden 2019 nuorten maailmanmestari Filip Lindberg, joka torjui ottelussa 25 kiekkoa.

Lindberg on viides suomalainen miespelaaja, joka on voittanut yliopistomestaruuden. Aikaisemmin titteliä ovat juhlineet Kaj Linna (1995), Jussi Halme (2004 ja 2005), Joel Janatuinen (2016) ja Henrik Borgström (2017) 

» Lähetä palautetta toimitukselle