Martin Brodeur heti Hall of Fameen - myös komissaari Bettman valittujen joukossa

NHL / Uutinen
Brodeur on monien maalivahtitilastojen ykkönen.
Kuva © Getty Images
Hockey Hall of Famen tuoreet valinnat ilmoitettiin tiistaina. Mukaan nimettiin kuusi uutta jäsentä.

Martin Brodeur on yksi kaikkien aikojen parhaita maalivahteja. Hänet palkittiin vuoden tulokkaan Calder Trophylla vuonna 1994 ja parhaan maalivahdin Vezina Trophylla neljästi vuosien 2003 ja 2008 välillä. Brodeur on kaikkien aikojen ykkönen maalivahtien osalta niin otteluissa, voitoissa kuin nollapeleissä.

Brodeur oli mukana myös Kanadan voittaessa olympiakultaa vuosina 2002 ja 2010. Uraan mahtuu myös World Cupin voitto vuonna 2004 sekä kolme Stanley Cupia. New Jersey Devils on jäädyttänyt Brodeurin pelinumeron 30. Devilsin lisäksi Brodeur pelasi seitsemän ottelua St. Louis Bluesissa. Nykyisin hän toimii Bluesin vara-GM:nä.

Martin St. Louis tuli NHL:ään varaamattomana pelaajana, mutta nousi lopulta kaksinkertaiseksi pistepörssin voittajaksi sekä voitti myös Stanley Cupin 2004.

Myös legendaarinen venäläiskiekkoilija Aleksandr Jakušev, joka voitti urallaan seitsemän MM- ja kaksi olympiakultaa. Jakušev pelasi myös Neuvostoliiton ja Kanadan välisessä Summit Seriesissä vuonna 1972. 

Naiskiekkoilijoista mukaan mahtui Jayna Hefford, joka voitti Kanadan paidassa neljä olympia- ja seitsemän MM-kultaa.

Rakentajien kategoriaan nimettiin 25 vuotta NHL:n komissaarina toiminut Gary Bettman, jonka perusteena käytettiin sarjan kasvua hänen toimikautensa aikana. Mukaan mahtui myös Willie O'Ree, joka oli aikanaan ensimmäinen tummaihoinen NHL-pelaaja. Uransa jälkeen hän toimi lähettiläänä.

Viralliset Hall of Fame -juhlallisuudet pidetään Torontossa marraskuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle