Markus Hännikäinen siirtyy SHL:stä Saksan pääsarjaan

Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Markus Hännikäinen siirtyi Adler Mannheimiin viimeksi Jokereista. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Markus Hännikäinen palaa hänelle ennestään tuttuun saksalaisseuraan.

Adler Mannheim tiedotti torstaina tehneensä yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Markus Hännikäisen, 30, kanssa. DEL:ssä pelaava seura on Hännikäiselle ennestään tuttu, sillä tämä pelasi joukkueen riveissä 23 ottelua kaudella 2021–22.

– Tunnemme Markuksen, joten tiedämme, millaisen pelaajan ja ihmisen hänessä saamme. Hän on hyvin monikäyttöinen ja tuo mukanaan terveen määrän kunnianhimoa. Halusimme vahvistaa joukkuettamme ennen kauden alkua. Markus oli vapaana, joten meidän ei tarvinnut miettiä kahdesti hänen kiinnittämistään, seuran urheilutoimenjohtaja Jan-Axel Alavaara toteaa suomalaishyökkääjästä.

Viime kauden Hännikäinen kiekkoili SHL:ssä Linköpingin joukkueessa. 46 ottelussa suomalaislaituri viimeisteli kahdeksan maalia ja merkkautti yksitoista syöttöpistettä. Edellisellä kerralla Jokereiden KHL-joukkueesta Mannheimiin päätynyt Kiekko-Tiikerien kasvatti odottaa innolla paluuta tuttuun ympäristöön.

– Tuntuu hyvältä palata Mannheimiin. Nautin edellisestä visiitistäni Adlerin riveissä, vaikka pelejä ei kertynytkään kovin montaa. Kautemme ei päättynyt silloin kuten olimme ajatelleet. Meillä on siis vielä töitä tehtävänämme, Hännikäinen kommentoi.

KHL:n, SHL:n ja DEL:n lisäksi Hännikäiseltä löytyy kokemusta niin NHL:stä kuin AHL:stä Columbus Blue Jacketsin organisaatiosta. Liigaa ja sen edeltäjää SM-liigaa Hännikäinen on ehtinyt tahkota 132 ottelun verran pudotuspelit mukaan lukien joukkueinaan Jokerit, HPK ja JYP.

» Lähetä palautetta toimitukselle